Tuhnutí kolene po TEP

Tuhnutí kolene po TEP

anonym  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
Dobrý den,5.3.2012 jsem byla na výměně kolenního kloubu,i při dodržování cviků a všeho co mi pan doktor řekl mi koleno tuhne(mám ho jak kámen).Prosím o radu zda je to normální nebo ne.Je mi 63let,měřím 162cm a vážím 81kg.Děkuji Jana
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
pokud již neberete léky na "ředění krve" tapu Warfarin, lze podat s výhodou protizánětlivé léky, které sníží otok a zánětlivou reakci po aloplastice. Obkladové techniky, důsledná chůze s odlehčením a soustavná odborná rehabilitace pod dohledem je na místě. S výhodné je použití motorové polohovací dlahy - lze zapůjčit i k domácí léčbě.
prim. Moster, Revmacentrum / SurGal Clinic
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Оrtopedie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
viz prim Moster, bylo by dobré taky napsat, jaký máte aktuálně rozsah pohybu. Rozhiodně by se to tak nemělo nechat
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, pocit tuhnutí může být způsoben otoky lymfatického systému, který byl poškozený operací(pokud je tedy vyloučený zánět.

Doporučila bych Vám lymfodrenáže, s nižším tlakem v oblasti kolene, nicméně pravidelné návštěvy 2-3x/týden v následujícím měsíci a dále 1x týdně.

Přeji brzké uzdravení, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Související recenze a zkušenosti

Gejza 24.2.2025
Spokojený/á

Dne 15.11.2024 jsem se podrobil operaci totální endoprotézy levého kolene. Zákrok prováděl na oddělení Baťovy nemocnice pan primář Pavel Pilař. Po necelých třech měsících chodím bez bolesti.Děkuji tímto všem, kteří se o ... Více 

Související indikace

Doktor ve Vašem okolí