Ostruha patní kosti

Ostruha patní kosti

Marone  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Můj lékař, aniž by mně poslal na rengen, usoudil, že moje bolesti paty způsobuje ostruha patní kosti.
S tím docela souhlasím i když jsem laik a nevím co jiného by mně na patě mohlo bolet.
Můj dotaz směřuje k léčbě ostruhy patní kosti.
Můj lékař mi předepsal COXTRAL.
Z příbalového letáku mám pocit, ře COXTRAL velice zatěžuje nejen játra ale celý organismus ale především ostruhu ani neléčí-pouze zmírňuje bolest.
Mýlím se?Co mám dělat?
Děkuji za brzkou odpověď.
Marone
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,
bolesti patní ostruhy bývají spojené s poruchou funkce chodidla (ta se často řetězí do celého pohybového aparátu). Problematiku vyšetří a vysvětlí fyzioterapeut nebo rehabilitační lékař. Změna této funce (tedy způsob jakým se pohybujete) je pak o vlastním cvičení. Dobrá zkušenost je také s rázovou vlnou, mívá efekt cca u 50% případů.
Mgr. Martin Svitek
E@a  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli je možné vyloučit ostruhu patní kosti pouze prohmatáním paty, bez rentgenu. Na patách mám výstupky, které mi vadí v uzavřené obuvi, pouze v těsné botě pata bolí, jinak ne, na podzim mě při nošení jednoho typu bot v patě několik dní bodalo, ale po změně obuvi bez problému. Výstupky na patách mi vadí i v botě, která je o číslo větší než moje velikost.
Bylo mi řečeno, že mám podélně plochou nohu. To má např. i moje matka, ale žádné hrboly na patách nemá.
Předepsaná léčba: Reparil gel, ortopedické vložky, rehabilitace.