Léčba natržených vazů v kotníku na dovolené

Léčba natržených vazů v kotníku na dovolené

lulucent  |  návštěvník
Dobry den, vcera jsem na dovolene v Indonesii upadla na pravou nohu a poranila si kotnik. Od padu jsem na nohu nemohla slapnout, coz trva uz druhy den. Kotnik i prsty jsou zcela nehybne, otok na vnejsim a dnes uz i vnitrnim kotniku. Po 12 hod zacal otok modrat. Na rtg v nemocnici bylo zjisteni, ze zlomenina tam neni. Dali mi pouze ortezu a o berle jsem si musela sama rict. Jsem tu jeste 3 tydny, muzete mi prosim poradit zda se muze jednat o pretrzene vazy, kdyz na nohu nemohu slapnout a vubec hybat od kotniku k prstum? Dekuji
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,

určitě se bude jednat o poškození vazů, ačkoliv takto na dálku bez UZ vyšetření nelze diagnostikovat v jakém rozsahu.
Dostupnou léčbou takto na dovolené by určitě mohl být alespoň lymfatický tape na kotník, abyste podpořila vstřebávání otoku a teď v prvních dnech po úraze kotník ledujte, nohu nezatěžujte.
Po návratu z dovolené určitě navštivte fyzioterapeuta pro bližší vyšetření a optimalizaci stavu kotníku - poškozené vazy opět budou potřebovat získat pružnost tahu nutnou pro stabilizaci kotníku v optimálním nastavení.

S přáním pěkného dne

Iva Bílková - FYZIOklinika.

Související zákroky