Přetržené vazy v kotníku

Přetržené vazy v kotníku

cz.klima  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
Dobrý den, měl bych následující dotaz.
V listopadu 2011 jsem si opakovaně vyvrtl kotník, ovšem tentokrát bolest neustoupila, tak jsem šel do nemocnice na vyšetření. Udělali mi RTG, kde se nic nenašlo, lékař řekl, že vzhledem k otoku a modřině můžou být poraněné vazy, nicméně mi dal jen obinadlo a šel jsem domů. Po dalších třech týdnech se stav nezměnil, takže jsem došel na ortopedické oddělení, kde mi doktor sdělil, že to vážně vypadá na poranění vazů a že již ten první lékař mi měl dát okamžitě sádru-nyní že to nemá smysl. Posléze mě objednal na MR, na kterou jdu na konci února. Můj dotaz zní- chodit můžu vcelku dobře, ale mám neustálou píchavou bolest přímo v hleznu a jakmile udělám pohyb do strany, tak mě to rovněž píchá. Noha při delším stání(celý den) otéká. Jsou to příznaky přetrženého vazu? Jaká je léčba? Je normální takhle dlouhá čekací doba? Po 4 měsících budu mít teprve diagnózu, což mi jako sportovci přijde neuvěřitelné. Díky za každou radu a zkušenost.
tynkadel  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, nejsem lékařka, ale měla jsem stejný problém: opakované úrazy kotníku a bolesti. Ukázalo se, že jsem měla přetržené vazy, což se muselo řešit operací. Po operaci dostanete sádru, na kterou se 3 týdny nesmí šlapat. Pak Vám nasadí podpatek a následují další 3 týdny. Potom by měli sádru sundat. Já jsem zatím jen tři týdny po operaci, ale podle informací budu muset chodit po sundání sádry chodit na rehabilitace. Bohužel nevím, za jak dlouho budu moct normálně chodit.
Eliška  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
dobrý den,
já mám totéž ale dal mi pan doktor ortézu a řekl že možná bude sádra,ale že budu muset brá léky na ředění krve. Tkže se chci zeptat berete(resp.brali) jste je (popř.jak dlouho se bereou)?? Děkuji
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
poměrně jinak se léčí akutní úrazy- stačí dlouhodobá fixace - a chronická viklavost

Související zákroky