Rosol pod kotníkem po výronu

Rosol pod kotníkem po výronu

Zdena  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
před 24 lety jsem měla zlomené obě lýtkové kosti a to nad kotníkem. Protože jsem v tu dobu byla gravidní - 6 měsíců - nebyla mi noha operována, pouze rovnána pomocí klínku přímo v sádře. Vznikla tak odchylka od osy 13%. Po celou dobu byla noha v pořádku, bez bolestí. Před 3 lety jsem měla v této noze výron, po 14 dnech jsem sice začala normálně chodit, trpím však neustálými bolestmi v kotníku i nártu a hlavně mám stále pod kotníkem rosol. Včera jsem byla na masáži a masér mně sdělil, že je třeba rosol vytlačovat směrem k prstům a to tlakem až na hranici bolesti. Dále mně doporučil nohy koupat v horké slané lázni a pak rozcvičovat šlachy, aby se nekrátily.
Mohu se zeptat na Váš názor a zkušenosti?...Ještě podotýkám, že vkotníku mám artrozu 3 stupně, tedy bez chrupavky.
Děkuji za odpověď - Zdena
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
masér je vtipálek nebo neználek. artozu z kotníku jistě nevytlačíte, a to co popisujete jsou její běžné důsledky.Artrosa je velmi pravděpodobně výsledek špatného zhojení a let chození po takovém kotníku.
Zdena  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Děkuji za Vaši odpověď - málem jsem pana maséra brala vážně. Mám ale nějakou šanci se z problému dostat?

Reakce na Zdena

prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
dobrý a jasný dotaz, odpověď nejasná. Dá se pomoci -tlumit příznaky nemoci- bolest otok. Podle stavu a stupně bolesti v nějaké době je také ke zvážení operační řešení...v principu je možná náhrada kotníku, nebo jeho ztužení, současně s tím se musí upravit osa končetiny, ono tím nejspíš trpí celá noha....
Honza  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, asi před třemi týdny jsem si podrvtnul kotník. Kotník otekl, zmodral od poloviny lýtka až skoro k prstům. V minulosti jsem si kotník zvrnul asi dvakrát, ale otok nebyl tak velký a modřiny se nevyskovaly vůbec. Asi po týdnu otok opadl, v současnosti jsem i téměř bez modřin. Kolem kotníku mi ale zůstala boule, která není klasicky měkká jako otok, ale je na dotek pevnější. V současnosti cítím mírnou bolest v kotníku pouze v krajních polohách. Čím myslíte, že je boule způsobena? Děkuji za odpověď.

Související zákroky