Bursitida Achillovy šlachy

Bursitida Achillovy šlachy

Petr L.  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
Dobrý den,
v říjnu 2011 mě začala trápit levá AŠ, nejprve bych chtěl zmínit,že aktivně hraji florbal a běhám každý třetí den 5-7km. Můj problém začal malou bolestí v oblasti AŠ, nejdříve jsem na týden vynechal trénink,ale bolest neustoupila tak jsem navštívil ortopeda ten mi předepsal na 14dní nějaký sprej už si nepamatuji název. Sprejnepomohl. Na další návštěvě už byl můj stav horší (škřípání,vrzání pomalu na každém kroku). Dostal jsem tedy sádru na 3týdny. Po sejmutí sádry to vypadalo dobře, pomalu jsem začínal chodit,ale zhruba po čtyřech dnech se o5 objevilo zarudnutí a nahmatání tepla tak jsem znovu navštívil svého ortopeda,který mi naordinoval fastumgel a přikázal nosit přez den obyčejný obvaz s tím , že se mám po Vánocích přijít ukázat. Po Vánocích se můj stav prakticky nezměnil AŠ byla zduřelá,zarudlá,oteklá v oblasti úponu asi 3-5cm. Na další návštěvě jsem se dozvěděl, že můj problém pravděpodobně spočívá v lubrikační tekutině AŠ, pořádně jsem to nepochopil,ale na internetu jsem našel něco jako bursitida. Na této návštěva jsem dostal gel Lioton1000,který měl odstranit otok to se však nestalo a tak jsem byl doporučen na rehabilitaci. Absolvoval jsem tedy rehabilitaci - 10x ultrazvuk 0,8. Teď mám dva týdny po rehabilitaci ještě jsem u doktora nebyl protože mi řekli,že ta rehabka působí ještě 4-6 týdnů poté. Nicméně můj stav je pořád stejný zhruba 5měsíců a už si s tím opravdu nevím rady. Prosím o radu, děkuji Petr.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
s léčbou Achillovy šlachy máme dobré výsledky léčbou pomocí fokusované rázové vlny ESWT. Viz XXXXXXXXXXXXXXXXX
prim. Moster, Revmacentrum, Centrum léčby ESWT
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes

Doporučuji Vám
1) po tréniku zajít na lymfodrenáž (některé sportovní kluby jsou si vědomi důležitosti lymfatického systému v regeneraci a vlastní pro své členy/sportovce přistroje pro lymfodrenáž)
2) terapii rázovou vlnou, hojení Achillovy šlachy je pak urychlené

Ostatní rehablitační metody nebývají příliš účinné.

Přeji brzké uzdravení, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Jan  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, mám podobný problém, hraji závodně florbal a před vánoci jsem si byl zaběhat(cca hodinka volný výkluz), druhý den jsem šel na trénink a po trénink jsem cítil bolesti na levé achilovce, druhý den jsem už pajdal a měl oteklou achilovku.Následovali 3 dny bolesti, nechal jsem to úplně v klidu a po třech dnech bolest ustoupila, ale v achilovce mi začalo vrzat, měsíc jsem jí mazal mastí ibalginem a žádná změna. Rozhodl jsem se po měsíci zajít k lékaři na chirurgii, kde mi udělali sono, nalez 1.6mm otok na achilovce, poté mi hned bylo doporučeno navštívit ortopeda, který mi doporučil vyšetření zubní, URL, krve, rehabilitaci a ortezu AIRHEEL. Výsledky těch vyšetření dopadli dobře! Po nošení 14dní té ortézy achilovka přestala vrzat, ale otok nepatrně menši stále zůstal, nastoupila rehabilitace 8x-3krát týdně na elektro, nahřívání a protažení. Je polovina března a já stále nahmatám menší otok(bez bolesti,bez vrzání) na achilovce, tři měsíce nesportuji a šetřím to co se dá, krom běžné chůze. Pro!
sím o
radu co mám dělat..? Jak dlouho to ještě potrvá? Děkuji za odpověď

Reakce na Jan

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
můžete zkusit revitalizaci Achillovy šlachy rázovou vlnou, což se nám dobře osvědčilo i u těžších stavů.
Bližší: XXXXXXXXXXXXXXXXX
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Jan

FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, zánět tíhového váčku u Achillovy šlachy lze velice pěkně řešit pomocí rázové vlny. S touto terapií máme výborné zkušenosti. Stačí cca 4-6 aplikací.

Přeji příjemný den, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX