Míra srovnání skoliózy operací, ptačí hrudník

Míra srovnání skoliózy operací, ptačí hrudník

Mysak
Mysak  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
Dobrý den.O kolik vám operace srovnala vaše křivky skoliózy ? Je možné to operací srovnat do normálu ? Měly jste se skoliozou i kombinovanou deformitu hrudníku- tzv. ptačí hrudník-pectus carinatum ?Děkuji.
Danča
Danča  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,je mi 21 let a jsem po po operaci páteře 2 měsíce. Měla jsem "dvojtou křivku" v části horní hrudní a hrudí. Obě křivky byli před 60 stupňů. Operovali mě v Brně a srovnali i to na 10-12 stupňů což je nádherný výsledek. Záleží kolik máte stupňů a a v jaké části. Já měla i částečnou deformitu hrudníku, měla jsem zrotovaný hrudník a ten mi tlačil na plíce, takže mi to zmenšilo kapacitu plic a na pravé straně jsem měla hrb, kterými zmizel, ale na to zjistit jak je to s plícemi je ještě relativně brzy.
RENATA  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den Dančo, našla jsem vaší diskuzy a chtěla jsem se Vás zeptat jak jste na tom teď od operace? Mám dceru, která je teď měsíc a půl operaci a pořád jí záda bolí. A když jdeme ven stačí kousek a bolest jí vystřeluje do nohou. Chtěla jsem se Vás zeptat jak jste na tom byla Vy po operaci a jak Vás to bolelo. Pokud by Vám nevadilo mi odpovědět, mohla by jste mi to poslat na e-mail (XXXX email smazán z důvodů ochrany osobních údajů, kontaktujte uživatelku přes soukromou zprávu) předem moc děkuji. Renata R.