MR nález

MR nález

anonym  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit a vysvětlit nález na MR :Obratl.těla jsou zvyklé konfigur.,v etáži Th7/8 se podél krycích lišt zobrazují přestavbou změny typu MODIC I,v Th 9/10 MODIC II.V těle Th10 susp. hemangiom cca 10mm.Jinak struktura obratlů přiměřená.Sledovatelné jsou spondylozní a spondyaltrozní změny zvláště v segm.Th7/8,kde v pravo objemnější přemosťující osteofyty.V distál.úseku přítomny Shmorl.uzly.Disky Th7 – 11jsou snížené,hypointenzní,nepřesahují významně dorz.okraje obratl.těl. Páteřní kanál není primárně zúžen mícha má norm.konfiguraci,homogenní signál.
Závěr:Osteochondroza disků Th 7/8.
Nejvýraznější spondylozní změny jsou v segm. Th7/8,kde vpravo přemosťující osteofyty,podél krycích lišt zde přestavbou změny typu MODIC I(endomatosní změny)-při srovnání s r.2011 jsou menšího rozsahu.
Bez NSA nemůžu téměř fungovat.Na koho se mám obrátit na ort.nebo revm.
Moc děkuji Milena
anonym  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit a vysvětlit nález na MR :Obratl.těla jsou zvyklé konfigur.,v etáži Th7/8 se podél krycích lišt zobrazují přestavbou změny typu MODIC I,v Th 9/10 MODIC II.V těle Th10 susp. hemangiom cca 10mm.Jinak struktura obratlů přiměřená.Sledovatelné jsou spondylozní a spondyaltrozní změny zvláště v segm.Th7/8,kde v pravo objemnější přemosťující osteofyty.V distál.úseku přítomny Shmorl.uzly.Disky Th7 – 11jsou snížené,hypointenzní,nepřesahují významně dorz.okraje obratl.těl. Páteřní kanál není primárně zúžen mícha má norm.konfiguraci,homogenní signál.
Závěr:Osteochondroza disků Th 7/8.
Nejvýraznější spondylozní změny jsou v segm. Th7/8,kde vpravo přemosťující osteofyty,podél krycích lišt zde přestavbou změny typu MODIC I(endomatosní změny)-při srovnání s r.2011 jsou menšího rozsahu.
Bez NSA nemůžu téměř fungovat.Na koho se mám obrátit na ort.nebo revm.
Moc děkuji Milena
MUDr. Boris Hynek  |  Basic member  |  Hematologie a transfuzní lékařství  |  Rychnov nad Kněžnou
  • 20 odpovědí
Dobrý den, nepíšete nic o svém věku. MR nález popisuje mírné degenerativní změny s mírným omezením v hybnosti páteře, což může vést k dekompenzaci náhradních pohybových mechanizmů, která se projeví bolestí. Po vyloučení zánětlivého revmatologického onemocnění by Vám mohlo pomoci pravidelné cvičení cílené na postižené svalové řetězce a velmi dobrý efekt při léčbě bolesti přináší akupunktura. Hezký den.
Boris Hynek