Dentální hygiena Praha

Registrovaný uživatel

Byl jsem spokojen

Zobrazit příspěvky6 Skrýt příspěvky6
Lucie

Dobrý den, je v ceně i air flow?

Zobrazit odpovědi 5
Schill Dental Clinic Praha

Dobrý den vážená paní Lucie, děkujeme za otázku, rozepíši Vám celý průběh DH u nás na klinice od první návštěvy. V textu je i odpověď na Vaši otázku ohledně air-flow.
Dentální hygiena
Profesionální péče o zdraví Vašich dásní a zubů prováděná dentální hygienistkou významně přispívá k prevenci vzniku zubního kazu a paradentózy. Dentální hygienu doporučujeme provádět pravidelně, a to minimálně jednou za šest měsíců.

První návštěva
V průběhu vstupního vyšetření Vám zubní lékař nebo dentální hygienistka provede vyšetření parodontu. Při něm používá kalibrovanou sondu, kterou měří hloubku prostoru mezi dásní a zubem - tzv. kapsu. Současně sleduje, zda dásně na dotek sondou krvácejí, či nikoliv, a zda je přítomen zubní kámen. Toto vyšetření hodnotí skutečný stav Vašich dásní a parodontu i úroveň Vaší ústní hygieny. Podle výsledku je stanoven individuální plán léčebně-preventivní péče. Jeho cílem je vyléčení zánětu Vašich dásní a zpomalení, až zástava postupu Vaší paradentózy.

Profesionální čištění zubů - zubní hygiena
Při čištění zubů odstraňujeme z povrchu zubů zubní plak. Zubní plak je složen ze zbytků měkké potravy a mikroorganismů. Je mazlavé konzistence, a pokrývá souvisle povrch korunky zubu. Tvoří se neustále; přítomnost bakterií v něm podporuje vznik zubního kazu a zánětu dásní. Pokud chceme těmto škodlivým účinkům zabránit, musíme se naučit je správně mechanicky odstraňovat.

Pokud Vaše dásně nekrvácejí, hygienistka provede čištění zubního plaku a kamene nad dásní ručním nástrojem či ultrazvukem. Současně odstraní všechny nežádoucí povrchové pigmentace kalíškem nebo pískovačem (air-flow). Závěrem Vás provede správnou technikou čištění zubů a k tomu potřebnými pomůckami. Pravidelná návštěva je jednou za šest měsíců a trvá přibližně 60 minut.

Jsou-li Vaše dásně zanícené, krvácejí, a kapsy jsou hlubší 3 a více mm, jedná se již o postižení paradentózou (odborně: parodontitidou). Současně může být přítomna i viklavost zubů a odhalené krčky. V tomto stádiu se v hlubokých kapsách hromadí zubní plak a kámen, které nelze odstranit pouhou domácí péčí. Plak zůstává ukryt hluboko v kapse, podporuje její další prohlubování a zhoršení viklavosti daného zubu. Péče, náležející k tomuto stádiu, spočívá v odstranění plaku a kamene z hloubky chobotů a ohlazení povrchu postižených kořenů. Tento proces je časově náročnější, provádí se po úsecích chrupu a zpravidla vyžaduje několik hodinových návštěv.
Rádi Vás uvidíme, neváhejte a objednejte se k nám k jedné z našich skvělých hygienistek a nechte své zoubky hýčkat a blýskat se.
S přáním hezkého dne
Veronika Kyšperská

Reakce na Schill Dental Clinic Praha
Lucie

to je velmi zajímávé, moc děkuji za podrobné informace a cena je za vše 1200,- Kč nebo je odvislá na provedeném množství práce?

Reakce na Lucie
Schill Dental Clinic Praha

Vážená paní Lucie, cena vstupní hygieny je velmi individuální podle výkonu, pohybuje se však od 2.000 Kč do 3.000 Kč v ceně je balíček dentálních pomůcek a vstupní dentální hygiena. Cena recall - tedy dočistění se pohybuje zhruba okolo 1.500 Kč a dětská dentální hygiena je za 1.200 Kč.
S přáním hezkého dne
Veronika Kyšperská

Reakce na Schill Dental Clinic Praha
Lucie

Výborně, děkuju za informace :-)

Reakce na Lucie
Schill Dental Clinic Praha

Nemáte zač.
Přejeme pěkný den.
Veronika Lux

Recenze lékaře

Doktor ve Vašem okolí