Omezený pohyb zápěstí po úrazu

Omezený pohyb zápěstí po úrazu

Olda  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
cca před 8 měsíci byl jsem operován se zlomeninou člunkové kosti, do kosti mi by voperován titanový šroub. Při návštěvě specializované kliniky jsem byl vyrozuměn že kost nesrůstá, zároveň od té doby se potýkám s omezenou hybností zápěstí (hlavně směrem nahoru, mírně nateklé , ztuhlé). Stav ruky mi zabraňuje zmíněnou dobu provozovat oblíbenou posilovnu, fitness, hra na bicí omezuje v obyčejných činnostech.

V současné chvíli jsem objednán na reoperaci s cílem odstranit šroub a dutinu včetně pakloubu zacelit kostním štěpem. Ohyb se reoperací pravděpodobně nikterak závratně nezmění, ovšem chci se zeptat, zda-li je na řešení mého problému vhodná rázová vlna popřípadě jiná metoda.

Děkuji za Váš čas
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,

ve Vašem případě bych doporučila rázovou vlnu fokusovanou, která stimuluje hojení a růst kostí, nových cév a podporuje drenáž otoku urychlením růstu nových lymfatických cévek. Celkově tlumí zánětlivou reakci a bolestivé projevy. V kombinaci s RV radiální můžete ošetřit i měkké tkáně a svaly v oblasti ruky i předloktí, které omezují hybnost a jsou předrážděné. Myslím, že je vhodné ji aplikovat už nyní před operací, rozhodně však okamžitě po operaci, abyste co nejvíce podpořil přijetí štěpu a kvalitní zhojení kosti. Od otoku může pomoci lymfodrenáž přístrojová nebo manuální. Vhodné je také tapování (tejpování). Po operaci určitě doporučuji navštívit fyzioterapeuta a spolu s ním podle aktuálního stavu podstoupit rehabilitaci ruky.

S přáním brzkého uzdravení
Mgr. Iva Bílková
FYZIOKlinika
Olda  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Děkuji za reakci, chci dodatečně zeptat - je užití rázové vlny (jak fokusované tak radiální) bezpečné na titanový šroub ? Byl jsem z mnoha klinik odmítnut, z důvodu možné kontraindikace.

Reakce na Olda

FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,

problém to není, se šroubem ani s rukou se nic negativního nestane, pokud se aplikuje podle správného postupu. Jde o tlakovou vlnu. Nehrozí poškození.

S přáním brzkého uzdravení
Mgr. Iva Bílková
FYZIOklinika

Související recenze a zkušenosti

Léčba rázovou vlnou - Související videa

Doktor ve Vašem okolí