Zuby citlivé na sladké

Zuby citlivé na sladké

kovarova  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den,

mám problém s citlivostí zubů po sladkém. Např. po vypití většího množství sladkých nápojů. Citlivost přetvrává několik dní, téměr vůbec nemůžu na stoličky kousat. Kazy nemám, byla sem před týdnem na kontrole u zubaře (bohužel jsem se ho na to zapomněla zeptat). Nevím, jestli to nemůže mít souvislost s tím, že cca před 10-12 lety mi byly zuby "polakovány", aby se nekazili. Už si bohužel nepamatuju odborný název.

Děkuji za odpověď

Kovářová
DENT MEDICO - zubní klinika  |  Basic member  |  Praha
  • 15 odpovědí
Dobrý den pani Kovářová,

příčin citlivosti zubů na sladké je mnoho, obecně známka obnažené zuboviny,( důvodu kazu, obroušení, poleptání ..), proto bych Vám doporučila návštěvu zubaře, aby Vám udělal kompletní zubní prohlídku, včetně intraorálních rtg – Bitewing, OPG.
Pokud byste se chtěla poradit s jiným než Vašim lékařem, můžete se k nám objednat na tel. čísle : +XXXXXXXXXXXXXXX.
Přeji hezký den.

MDDr. Eliška Kladivová
Dental Office H33  |  Basic member  |  Praha
  • 39 odpovědí
  • 5 Likes
Dle popisu vašeho problému se mi zdá, že se jedná o zubní kaz. Pokud váš stomatolog usoudil, že ne, pokud zhotovil také rtg a žádný kaz neobjevil, nic nezkazíte dočasným používáním fluoridového gelu( nejlépe Elmex gel z lékárny), důkladné čištění zubů i mezizubí, profesionální čištění u dentální hygienistky spojené s důkladnou fluoridací, pokud to však nezabere, doporučila bych návštěvu u stomatologa zopakovat.
Hezký zbytek dne
Lucie Hronková
Dental office H33
alena  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
mám stejný problém se zuby, akorát mě bolí jen po čokoládě (stěží sním jeden čtvereček) z nutely (jednou si kousnu do namazaného rohlíku)a z jakýchkoliv výrobků od JOJA (stačí mi jeden gumový medvídek) a hned mi zuby hlavně stoličky projede prudká bolest. Měla bych být ráda, aspoň to nejím,ale kdo si rád nedá čokoládu? Proto se chci zeptat, jestli by mi na tohle ten fluoridový gel také pomohl, či něco jiného. Děkuji

Související zákroky