porcelánové korunky

porcelánové korunky

Registrovaný uživatel  |  návštěvník
Dobrý deň,
pred nedávnom 22.4.09 mi boli nasadzované porcelanové korunky v hornej časti čeluste.Išlo o 8 zubov. Brúsili sa mi na dva krát, lebo prvý krát boli zuby zbrúsené málo. Na začiatku by som chcela podotknúť, že mám výbornú zubárku, ktorá sa mi vždy snažila pomôcť a v konečnom dôsledku vždy pomohla. Môj problém spočíva vo farbe porcelánových náhrad. Pri výbere farby sme sa dohodli na farbe A2, ktorá úplne zodpovedala mojej vlastnej farbe. Žiaľ, náhrady majú farbu šedožltú. Nie je na nich ako odlesk ani tzv. transparent. Keď som túto skutočnosť povedala zubárke a povedala som jej, že nie som s farbou spokojná, prirovnali sme vzorkovník a naozaj tá nami vybraná farba A2 pri terajšiej mojej žiarila. Neviem Vám opísať moju momentálnu farbu náhrad, ale ak by som ju mohla prirovnať tak by to bola čerstvo zamiešaná sádra.....zuby sú akoby bez života, ako keď sa vytrhne nerv a zub začne tmavnúť. Konce zubov nie sú priehladné a.....Moja zubárka potvrdila, že im chýba odlesk.Stretli sme sa preto s techničkou a dlho sme sa rozprávali a naoniec sa technička pozrela na moje zuby a povedala veď vy máte farbu D2 a ja som jej povedala nie A2. Opäť zopakovala, že to je D2 a až zubárka kričala (nakoľko mala pacientku) že tam bola požiadavka na A2. Vtedy technička začala hovoriť, že sa najviac ako sa dalo priblížila k A2.....atď. Sama sa prichytila na tom, keď pozrela na moje zuby :( Zubárka sa pýtala na nejakú metódu záchrany tak, aby sme tie zuby nemuseli dávať dole a technička povedala, že existuje diamantová hlavica a povrch zubov sa ňou vyleští. Chcem Vás poprosiť o radu, či naozaj je účinná tá diamantová hlavica na vylepšenie glazúry a či mi tú smutnú šedosť dokáže zlikvidovať, lebo sa mi zdá, že šedosť zubov je záležitosť miešania materiálu. Nakoľko mám kovovokeramické korunky viem, že zuby budú vo vrchnej časti tmavšie ako v spodnej, nakoľko kov je tmavej farby. Mala som mierne krivé zuby a boli krehké no mali peknú bielu farbu (slová aj mojej zubárky). Teraz mám síce rovné zuby, ale šedé. Prosím Vás o názor, lebo som z toho smutná tak, ako moje zuby. Vrúcne Vám ďakujem za odpoveď
  • 3 odpovědí
  • 1 Like
Urcite mate narok na reklamaciu! Ak je vasa zubarka taka vyborna ako opisujete,mala by tento problem vyriesit so svojou zubnou technickou. Ziadna diamantova hlavica tento problem nevyriesi. Pri vyrobe keramickych zubov su potrebne vysoke teploty..takze tieto procesy urcite nemozu prebiehat vo vasich ustach!
  • 1 odpovědí
chcem sa spytat ci tu ma niekto skusenost s kompletnou prerabkov chrupu rozhodol som sa moje pokazene zuby vymenit za porcelan doktor mi to nacenil na po starom 70 000 korun
Klinika GHC Praha - Odborné ambulance  |  Basic member  |  Praha
  • 115 odpovědí
  • 18 Likes
Vážený pane,

detailní cenovou kalkulaci Vám zpracuje stomatolog na základě komplexního stomatologického vyšetření (950,- Kč na naší klinice), případně
doplní vyšetření panoramatickým rentgenem (1.400,- Kč).
Na Klinice GHC jsou cenové relace za 1 korunku, dle použitého materiálu, od 6.500,- Kč za metalokeramickou nebo 11.500,- za celokeramickou.
V případě zájmu Vás rádi objednáme na tel.č. +XXXXXXXXXXXXXXX, anebo 208.

S pozdravem za Kliniku GHC,

MUDr. Jana Ugrenovičová
Stomatolog
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: +XXXXXXXXXXXXXXX, 208
XXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX
  • 1 odpovědí
ahoj,ja som presla celym procesom obnovy zubou,za porcelanove korunky,cela ma to vyslo 2400eur ale som maximalne spokojna:-)aj ked to bolo strasne zdlhave,cely proces trval 8mesiacov ale konecne sa mozem uzmievat plnymi duskami:-)a moj zubarmi povedal ze porcelan je neznicitelny,teda vydrzia as do smrti:-)naozaj drzim palce a smelo do toho:-)
  • 1 odpovědí
Aj ja som si dala robiť porcelánové korunky s nádejou pekného bieleho úsmevu. Po nasadení aj keď sme vybrali najbelší odtieň, ktorý zodpovedal môjmu pôvodnému chrupu, boli moje porcelánové korunky našedlé. Bolo mi povedané, že neuznávajú moc biele zuby a bolo to spôsobené kovom na ktorý sa nanesie porcelán a ten pod nim presvitá.Po mojej nespokojnosti mi technik naniesol do pol zubov porcelán, aby vyzerali belšie, no vyzerá to stále našedlo a za to som zaplatila 1000eur. Rada by som vedela, či sa robia porcelánové korunky samostatné alebo nanesený porcelán na kov.
MUDr. Dana Dugasová  |  Basic member  |  Stomatologie  |  Prešov
  • 29 odpovědí
  • 5 Likes
Podľa vášho vysvetlenia vám urobili kovokeramiku-´porcelán napálený na kov, okrem toho sa zhotovuje aj celokeramika - bez kovu,
S pozdravom Dr. Dugasová

Reakce na MUDr. Dana Dugasová

• 1 odpovědí
Dobry den, rozhodujem sa medzi fazetou a celokeramickou korunkou na prednej hornej jednotke ktoru mam mrtvu a stmavla mi vedeli by ste mi prosim poradit do coho ist, ci fazeta alebo korunka?
  • 1 odpovědí
No ja som mal panický strach keď som mal ísť k zubárovi. Ale tak som si zničil zuby , že som tento strach podstúpil. Nechal som si povyberať korene , kde sa mi prestal šíriť zápach. Nabral som odvahu , a šile som si dať urobiť keramické zuby, za dva týždne mi zuby obrúsili, pobrali odtlačky , bol som na skúške a na konci druhého týždňa mi nasadili nové zuby. Vyzerá to super, aj keď máte čudný pocit , lebo v ústach máte zrazu priveľa zubov. Ale pomaly si zvykám. Musím však podotknúť, že veĺa závisí od ošetrujúceho lekára a zubného technika. Ku mne sa správali výborne , neponahlali sa , skušali zuby niekolkokrát a spolu konzultovali predomnou aj výzor tváre a zubov hlavne na skúške. Konečný efekt je výborný za čo asi dlho budem ´dakovať.

Reakce na Registrovaný uživatel

MUDr. Štefan Cuľba  |  Basic member  |  Košice
  • 15 odpovědí
  • 1 Like
Keramicke korunky -material Creation Willi geller-dentalnecentrum.sk
stoja 120 eur KS, v pripade zirkonu , 200 Eur,ks
a daju sa zhotovit do 6 dni!
  • 2 odpovědí
ja som bola vcera na zbruseni zubov davam si 9 zubov porcelanovych jeden zub stoji 180 euro... vlastne v utorok mi to zbrusili a hned v piatok mi ich nasadia....brusenie neboli len tie injekcie su neprijemne ale to je len chvilka potom to uz necitite...teraz ked to mam zbrusene nemozem nic jest zuby su citlive len cez slamku polievky alebo detsku vyzivu ale tak 3 dni nieje vela to vydrzat ... ked nerozpravam a mam usta normalne zavrete tak to vobec neboli vuplachujem si to vlaznym repikom...uz sa neviem dockat este zajtra a uz ma cakaju nove zubky
  • 1 odpovědí
Dobrý deň,chcela by som sa informovať o keramických fazetách a aj korunke,mám v predu mrtvý zub,ktorý je aj z rožka odštiepený,ale už je blombovaný, je možné nan dať korunku a ostatné vrchné zuby dorobiť fazetami?A ešte otázočka,mám zuby úplne na tesno,nemám medzi nimi medzeru,je vobec možné na takéto zuby tie fazety dať?A keby som farbu zubov chcela bielu a spodné by zostali tmavšie,čo by ste mi poradili?Vybieliť alebo tiež fazety?A ak by som Vás mohla poprosiť,koľko by ma to tak stalo na 8 predných zubov a spodných (ak by bolo treba) 7. Ďakujem za odpoveď
  • 2 odpovědí
ja som mala tiez mrtvy predny zub... a ostatne nepekne dala som si spravit 9 porcelanovych koruniek kazdy zub mi zbrusili a potom po jednom zube nasadili na to porcelanove... spodne som si nechala svoje lebo su zdrave a tie predne horne porcelanove mam krasne biele jeden zub stal u mojho stomatologa 185euro ...zuby mi robili este len pred mesiacom
  • 1 odpovědí
Dobry den,chcela by som sa spytat na moje korunky:pred 5 dnami som si dala urobit korunky v hornej casti ust 5 mi chybala a 6 mi obrusovali, pred zhotovenim korunky som podstupila rontgen ci je zub vhodny na brusenie,korunky mi pred 5 dnami nasadili a riadne zacementovali ale uz od prvej chvili citim ako sa mi zuby kyvu teda moj povodny zub na ktorom mam korunku nasadenu nema vobec stabilitu a mam obavy,korunky ma stali 200eur jeden kus a neviem preco ani odpoved od lekarky som nedostala preco mi porcelanovu korunku kombinovali kovom,viem ze cena ktoru som zaplatila je ako keby som mala zirkonovu korunku,prosim o odpoved hlavne toho kyvania, dakujem velmi pekne

Související recenze a zkušenosti

VojtechK. 22.12.2020
Spokojený/á

Recenze nepíšu, zde musím. Naprostý frajer, který ví co dělá, má naproste senzační organizaci práci včetně sestry a veškerých nástrojů, dodržuje na minutu časy objednání a vybavení ordinace moderní, vše digitální. Úplně ... Více 

1 Like  
LoMYS 26.11.2020
Spokojený/á

Luxusní jak prostředí kliniky, tak přístup celého týmu. Smekám klobouk před panem doktorem a touto cestou bych mu chtěl vyjádřit velké díky!

Keramické fazety - Související videa

Doktor ve Vašem okolí