porcelánové korunky
pred nedávnom 22.4.09 mi boli nasadzované porcelanové korunky v hornej časti čeluste.Išlo o 8 zubov. Brúsili sa mi na dva krát, lebo prvý krát boli zuby zbrúsené málo. Na začiatku by som chcela podotknúť, že mám výbornú zubárku, ktorá sa mi vždy snažila pomôcť a v konečnom dôsledku vždy pomohla. Môj problém spočíva vo farbe porcelánových náhrad. Pri výbere farby sme sa dohodli na farbe A2, ktorá úplne zodpovedala mojej vlastnej farbe. Žiaľ, náhrady majú farbu šedožltú. Nie je na nich ako odlesk ani tzv. transparent. Keď som túto skutočnosť povedala zubárke a povedala som jej, že nie som s farbou spokojná, prirovnali sme vzorkovník a naozaj tá nami vybraná farba A2 pri terajšiej mojej žiarila. Neviem Vám opísať moju momentálnu farbu náhrad, ale ak by som ju mohla prirovnať tak by to bola čerstvo zamiešaná sádra.....zuby sú akoby bez života, ako keď sa vytrhne nerv a zub začne tmavnúť. Konce zubov nie sú priehladné a.....Moja zubárka potvrdila, že im chýba odlesk.Stretli sme sa preto s techničkou a dlho sme sa rozprávali a naoniec sa technička pozrela na moje zuby a povedala veď vy máte farbu D2 a ja som jej povedala nie A2. Opäť zopakovala, že to je D2 a až zubárka kričala (nakoľko mala pacientku) že tam bola požiadavka na A2. Vtedy technička začala hovoriť, že sa najviac ako sa dalo priblížila k A2.....atď. Sama sa prichytila na tom, keď pozrela na moje zuby :( Zubárka sa pýtala na nejakú metódu záchrany tak, aby sme tie zuby nemuseli dávať dole a technička povedala, že existuje diamantová hlavica a povrch zubov sa ňou vyleští. Chcem Vás poprosiť o radu, či naozaj je účinná tá diamantová hlavica na vylepšenie glazúry a či mi tú smutnú šedosť dokáže zlikvidovať, lebo sa mi zdá, že šedosť zubov je záležitosť miešania materiálu. Nakoľko mám kovovokeramické korunky viem, že zuby budú vo vrchnej časti tmavšie ako v spodnej, nakoľko kov je tmavej farby. Mala som mierne krivé zuby a boli krehké no mali peknú bielu farbu (slová aj mojej zubárky). Teraz mám síce rovné zuby, ale šedé. Prosím Vás o názor, lebo som z toho smutná tak, ako moje zuby. Vrúcne Vám ďakujem za odpoveď