Bolest čelisti a prořezávající osmička

Bolest čelisti a prořezávající osmička

bandaska6  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den.
Začalo mě pobolívat v oblasti měkkého patra vedle dolní čelisti - ve vnitřní části. Přibližně asi 2 centimetry od konce - asi v oblasti osmičky, která se mi momentálně prořezává. Při pohmatu cítím bolest a jakousi kuličku.
Už dříve se mi stalo něco podobného, ale ve přední části měkkého patra a po nějaké době kulička i bolest vymizela.
Může to souviset se zubem, nebo spíše se slinnými žlázami, či uzlinami?
Děkuji M.
PŠTROSSOVA Medical Centrum  |  Basic member  |  Praha
  • 31 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den,
takto to nelze naprosto odhadnout. Určitě bych doporučil absolvovat odborné vyšetření, případně RTG a následné ošetření, bude-li třeba.

S pozdravem,

Dr. Vladislav Růžička
Erpet Medical Centrum
www: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
bandaska6  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Děkuji moc za odpověď.
Včera v noci mi tvář opuchla a měla jsem horečku se zimnicí, proto jsem navštívila svoji zubařku.
Ta zjistila, že mám prokousanou tvář od rostoucích osmiček a tak mi zub zbrousila a sliznici vyčistila. Bolest pomalu odchází a horečka snad brzy taky. Kulička stále zůstává, ale snad zmizí taky.
anonym  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
dobrý den,

potřebovala bych se zeptat jakým způsobem si pomohu od bolesti při prořezávání zubů moudrosti.
Předem děkuji za rady
MUDr. Jan Stuchlík  |  návštěvník  |  Praha
  • 19 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,

bolestem při prořezávání zubů moudrosti může pomoci aplikace slizniční masti Solcoseryl a používání dezinfekčních výplachů s obsahem chlorhexidindiglukonátu (např. Corsodyl, Curasept).

S pozdravem,
MUDr. Jan Stuchlík
604 442 442
www.drstuchlik.cz

Související zákroky