Masivně krev v moči

Masivně krev v moči

Pepa  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
Dobrý den, začal sem mít krev v moči, a dnes po sonu na kontrole řekla paní doktorka že mám masivní krev v moči a mám se obědnat na vyšetření na Nefrologii. Je to závážné ? Co je to za lečbu ? Předem díky Pepa
MUDr. Jaroslava Marková  |  Basic member  |  Praktické lékařství pro dospělé  |  Praha
  • 168 odpovědí
  • 8 Likes
Dobrý den, krev v moči (hematurie) je příznakem více onemocnění převážně vylučovacího systému, z nichž některá mohou být závažná. Přesnou příčinu odhalí další vyšetření.
doc. MUDr. Miroslav Hanuš, CSc.  |  Basic member  |  Urologie  |  Praha
  • 34 odpovědí
Pokud se objeví viditelná krev v moči (červené zbarvení) je třeba neodkladné vyšetření urologem. Zvláště když to není provázeno dalšími příznaky ( bolestivé močení, silné bolesti v bederních krajinách, zimnice, teploty). Vyšetření je naléhavě nutno provést i tehdy, když bezbolestné zabarvení moče se objeví jednou nebo dvakrát a pak vymizí. Zde totiž je nejčastější příčinou nádorové onemocnění močového traktu. Zanedbání dovyšetření mívá za následek pozdní zjištění diagnozy, kterou se již nepodaří úspěšně léčit. Nefrologické vyšetření (interním lékařem)je důležité, prvně by však pacienta měl vidět urolog, který bude-li to třeba pošle nemocného k nefrologovi.
kopretina  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, dnes se mi už podruhé objevila krev v moči (dosti masivně), poprvé před měsícem. Cystoskopie potvrdila krvácení z ledviny. Vždy krvácení bez jiných potíží, bez bolestí, bez pálení...po několika hodinách ustane. Co by mohlo být důvodem? Může takovéto krvácení způsobovat i kamínek v ledvině? Na sonu nic nepotvrzeno, čeká mě operační zákrok, co mohu očekávat? Děkuji
petr  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den jsem 2 roky po operaci nádoru prostaty 1 rok po ozařování. Při poslední kontrole 28.4.2012 jsem měl PSA 0.0 ale na pleně mám někdy načervenalé fleky a moč taky zabarvená.
anonym  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Zdravím
před několika dny se mi objevila krev v moči. Začalo to nepříjemným pálením při vyvrcholení. druhý den se pálení opakovalo při močení a v moči byla krev. následující den spolu s krví i krevní sraženiny. další den to samé. k lékaři jsem nešel protože to následující den /vše popsané byl víkend/ zmizelo - žádná krev ani pálení. bohužel se ozývá bolest zad /v bederní části/ a občas mívám nutkavý pocit ptřeby močení i když k němu pak nedojde /nebo močím velmi málo-za to však několikrát po sobě/. občas při močení lehká bolest /tento stav trvá 3 dny. je mi 22 let a nevím zda je to třeba dozvuk mehanikého poškození nebo mám vyhledat speialistu?