Řešení obstrukce močení

Řešení obstrukce močení

JItule  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den. Po provedené LAHV simplex+přední plastika Barnett-Macků a zadní plastice Stanton se nemůžu vymočit, pouze se cévkuji. Dle lékařů potíže nejprve pro parauretrálně vlevo hematom.Po třech týdnech únik moči přes poševní pahýl,provedena revize koploperineoplastiky plus provedení CT,kde zjištěno poranění levého pánevního močovodu, popsána levostranná uterovaginální píštěl.Dg- Hydronefróza se strikturou ureteru. Po zavedení nefrostomie levé ledvniny, ústup úniku přes pahýl, ovšem stále nemožnost se vymočit.Dalším vyš.(cystometrie plnící +uretrální tlakový profil) zjištěn hyposenzitivní detrusor s vyskou compliace a nasazen Ubretid 5 mg 1x1 a objednána k reoperaci k vyřešení uretrovag. píštěle. Zajímá mne, zda řešení nemožnosti se vymočit přirozenou cestou je správné, a jaký je ev. časový horizont, kdy by mohlo dojít k ústupu potíží. Při svém věku 42 let je pro mne představa neustále žít v režimu ČIK děsivá. Děkuji za odpověď
MUDr. Katarína Friedová  |  Basic member  |  Urologie  |  Praha
  • 10 odpovědí
Dobrý den,
nyní se musí vyřešit píštěl a močovod a pak je možné že se zlepší i nález na močovém měchýři, doporučila bych počkat po operaci.
S pozdravem, Dr. Friedová
MUDr. Martin Drábek  |  Basic member  |  Urologie  |  Brno
  • 28 odpovědí
  • 16 Likes
Dobrý den,
v současné době jsou u Vás dva problémy. Píštěl z močovodu do vagíny a obstrukce dolních močových cest po plastice. Nejprve je nutné vyřešit problém horních močových cest - tedy píštěl z ureteru do vagíny. Řešení obstrukce bude až další v pořadí. Ve svém příspěvku nemáte uveden časový úsek od gynekologické operace, takže se obtížně odhaduje, zda je možná obnova spontánní mikce. Každopádně po operaci ureterovaginální píštěle bude situace v pánvi zcela jiná. Problematika je docela složitá, bylo by to asi na delší konzultaci.

Přeji hezký den.
MUDr. Martin Drábek
XXXXXXXXXXXXXXXX
JItule  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, doplňuji, že od gynekologické operace je to v současné době 6 týdnů. Po celou tu dobu nejsem schopna se vymočit. Je mi jasné, že v prvé řadě je nutné nejprve vyřešit močovod. Každopádně děkuji za odpověď