Přeskakování srdce

Přeskakování srdce

Jana  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
Dobrý den, už několik týdnů pociťuji, že se mi občas (někdy i každou půl hodinu, někdy méně) jakoby zaškobrtne srdce. Jednou nebo dvakrát za sebou škobrtne, škytne a pak je to zase normální. A trochu mi stále pobolívá na hrudní kosti a vlevo od ní. Byla jsem u prakt.lékařky, udělala mi RTG hrudníku, EKG a test krve na embolii. Vše v pořádku. Chci ze zeptat, jestli je možné při měření EKG zjisit nějakou nesrovnalost ikdyž mi zrovna při tom měření to srdce neškobrtlo? A nebo aby se něco dalo zjistit, tak by mi zrovna ve chvíli měření to srdce muselo škobrtnout? Děkuji za odpověď.
MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 346 odpovědí
  • 61 Likes
Dobrý den, pravděpodobně se jedná o extrasystoly, tedy předčasné stahy srdce, které se vyskytují i u zdravého srdce a nejsou nebezpečné. Doporučuji provést 24-hod Holtera ekg k vyloučení jiného typu arytmie a dle výsledku stanovit další postup. Někdy pomohou léky na zklidnění, někdy léky na zpomalení srdeční frekvence.
S pozdravem
medvídek  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 2 odpovědí
Děkuji ale nic i přes další vyšetření.občas mi to ale stále opakuje už ne tak hodně často ale úplně to nezmizelo.když si vemu tematika trošku to odezní ale setrvává v menší míře,tak už nevím,je to nepříjemné jelikož mam dvě malé děti doma.nemohu to mít i z toho ze vazim 49kg a věřím 171cm mám dvě malé děti a ještě k tomu chodím do práce ?ale nikde mi nic nenašli na srdci štítné zlata neuróz psycholog nic nenašli.

Související zákroky