Otoky a pálení nohou

Otoky a pálení nohou

Ivanička  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den. Již asi 3r mám otoky dolních končetin, obzvláště kotníků a směrem k prstům. Praktický lékař s tím nic nedělá, jen mě poslal na sono, které bylo v pořádku. Sama jsem vyhledala kardiologa a ten mě odeslal na cévní, kde mi lékař předepsal kompresní punčochy. Po skoro ročním nošení se to trochu zlepšilo. Absolvovala jsem i přístrojovou lymfodrenáž, kterou jsem musela po devátém ležení ukončit, pro bolest v holenních kostech. Teď se mi přidalo i noční pálení v oblasti kotníků a bolest nad kotníky. Prosím poradí někdo? Půjdu znovu k lékařce, aby mě někam poslala. Bolesti a pálení je hlavně v noci, kdy mě to až budí.
Prevence 2000 spol. s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 24 odpovědí
  • 2 Likes
S největší pravděpodobností se jedná o tzv. hyperosmolární otok a zde je
podstatné vyšetřit lymfatický systém.
Vaše paní doktorka Vás může poslat na naše pracoviště a zde zabezpečíme
potřebné vyšetření.
Zdraví
Dr. Vlasák
Ivanička  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Děkuji za odpověď. Mám bankovní pojišťovnu, je to u Vás možné?? Děkuji Ivanička

Reakce na Ivanička

Prevence 2000 spol. s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 24 odpovědí
  • 2 Likes
Vyšetřit Vás může, ale s Bankovní pojišťovnou nemám smlouvu.
Zdraví
RV
MUDr. Zdeněk Ott  |  Basic member  |  Cévní chirurgie  |  Praha
  • 4 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den, pokud otok přechází až na prsty a po noci ( v horizontální poloze ) nemizí nebo mizí jen částečně, pak jde zřejmě o otok lymfatický - tam pak pomohou jen kompresivní bandáže ( punčochy), event. lymfodrenáž, někdy zabere i Detralex v dávce 2xl. Noční pálení a bolesti může být projevem diabetické neuropathie - bylo by vhodné vyšetřit glykemii - hladinu cukru v krvi. Zdraví Vás dr Ott

Související zákroky