Pískot při výdechu a bolest pod pravou lopatkou

Pískot při výdechu a bolest pod pravou lopatkou

Shrek  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den, je mi 19 let a cca od 15 mám problémy s klouby, konkrétně opakované záněty kloubů. Vždy jsem od doktora/doktorky dostal jen rehabilitace, někdy ani ty ne, a dál se se mnou nezabývali. Praktická lékařka mi na jaře tohoto roku udělala odběry (téměř jsem si je musel vynutit), řekla, že boreliozu nemám, že jsem zdravý a že to mám jen psychické. Cca od června jsem stále unavený a bolí mě hlava a kromě problémů s klouby mám také problémy s dýcháním. Mám suchý kašel, bolí mě v oblasti hrudní kosti a v poslední době i v oblasti žeber. Asi to s tím nesouvisí, ale občas cítím i takovou bodavou, někdy pálivou bolest pod pravou lopatkou. Od července také slyším při výdechu pískot, dříve to bylo jen občas, ale teď je pískání o mnoho častější. Nevíte náhodou co by to mohlo být?
Předem děkuji za odpověď.
MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 346 odpovědí
  • 61 Likes
Dobrý den, navštivte jiného lékaře, nejlépe internistu a nechte se kompletně vyšetřit. Je těžké se takto na dálku vyjádřit.
S pozdravem
MUDr. Petr Chladil  |  Basic member  |  Pneumologie a ftizeologie  |  Kuřim
  • 7 odpovědí
Pokud se mohu vyjádřit k pískotům, tak s největší pravděpodobností se jedná o zúžení dýchacích cest ať již na podkladě zvýšeného množství hlenu v nich nebo přímo stahem hladké svaloviny v jejich stěnách. Doporučoval bych provedení rentgenu hrudníku a případně plicní vyšetření. K ostatním obtížím se musí vyjádřit nejspíše ortoped či obdobně specializovaný lékař.