Časté pokašlávání

Časté pokašlávání

petr1  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
Dobrý den,chci se zeptat, je mi 29 let a dlouho mě trápí časté pokašlávání.Začalo to už i ve škole. Pokašlávám docela často přes den, v noci ne..Když sem v klidu a nejsem v práci,tak pokašlávám méně nebo vůbec. Je možné že to je i ze stresu z práce, jelikož mám sedavé zaměstnání. Jinak mám vysoký tlak a beru léky na to. Můžu se zeptat zda se to dá nějak vyléčit nebo o něco zlepšit případně jaké potraviny použít na zlepšení. Děkuji
MUDr. Marta Václavíková  |  Basic member  |  Otorinolaryngologie  |  Praha
  • 32 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den, příčin pokašlávání může být dost, od klasických chronickýz změn v nosohltanu, kdy sliznice produkují více hlenu, nebo alergické projevy, ale také to mohou způsobovat léky na vysoký tlak, bylo by nejlepší navštívit ORL , aby zkontroloval dutiny, provedl bakteriologický výtěr a případně vás odesla na plicní, aby se vyloučilo počínající astma, pokud bude vše ok, doporučuji změnu léků na tlek, hezký den MUDrM.Václavíková
MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 346 odpovědí
  • 61 Likes
Dobrý den, ano, suchý kašel často způsobují i léky na vysoký krevní tlak -léky ze skupiny ACE inhibitorů. Jestliže je užíváte, pak by měla být vysazena a nahrazena jinými antihypertenzivy. U mladých žen ve fertilním věku se doporučují např. blokátory kalciových kanálů.
S pozdravem