Vdechnutí Nurofenu dítětem

Vdechnutí Nurofenu dítětem

MonyFaby  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den, syn 16. měsíců měl kašel a do toho rostly zuby, přibližně před týdnem dostal nurofen a s křikem ho vdechl. Od té doby se v noci budí s dráždivým kašlem. Přes den nekašle jen po obědě občas když spí. Může to být z toho?? Děkuji.
MUDr. Tomáš Rozsíval  |  Basic member  |  Otorinolaryngologie  |  Opava
  • 5 odpovědí
Dobrý den, pokud jste si jistá a viděla jste, že Nurofen vdechl tak tyto příznaky mohou znamenat aspiraci do dýchacích cest. Jde o potahovanou tabletku, která se obvykle rozpustí ve styku se sliznicemi, ale je nebezpečná tím, že se zaklíní, poté dráždí ke kašli až se uvolní a vyprovokuje patologický spastický reflex průdušek, vedoucí někdy až k udušení dítěte. Proto v každém případě oznamte ihned vše lékaři, který by měl minimálně dítko vyšetřit, udělat rtg plic a ihned i tzv. bronchoskopii. Jde o akutní ohrožení života dítěte ! Nejlépe jeďte ihned na krční oddělení do nemocnice !
  • 4 odpovědí
dobrý den, nejsem si jistá jestli si rozumíme jaký nurofen vdechl, měla jsem na mysli sirup ne tabletku, tu by asi 16. měsíční dítě nespolklo.
myslíte, že i sirup může být takto nebezpečný????
  • 4 odpovědí
Dobrý den, nejsem si jistá jestli si rozumíme jaký nurofen vdechl, měla jsem na mysli sirup ne tabletku, tu by asi 16. měsíční dítě nespolklo. Myslíte, že i sirup může být takto nebezpečný????

Reakce na MonyFaby

• 5 odpovědí
Tak vdechnutí sirupu, resp.tzv.vdechnutí se stává často a tekutina typu sirupu většinou podobné potíže neudělá. Takže jde o relativní nepříjemnost, ale nikoliv o ohrožení života. Dráždivý kašel je většinou způsobený paralelně probíhající virovou infekcí dýchacích cest.

Reakce na MUDr. Tomáš Rozsíval

• 4 odpovědí
Děkuji za odpověď, to mě uklidnilo. Jen prosím vás mohu se ještě zeptat co by mu na to pomohlo, aby ho to neustále v noci nedráždilo??

Reakce na MonyFaby

• 5 odpovědí
Můžete mu zkusit podávat nejrůznější sirupy proti kašli, např. Sinecod, apod., také je vhodné nechat dítě pořádně vyšetřit, může jít o projev alergie a nepoznaného asthmatu, zvláště, když třeba od narození měl atopický ekzém. V každém případě si myslím, že byste své dítě měla ukázat svému lékaři. Je mnoho onemocnění, projevujících se jako kašel, většinou jde o banality, virosy, zvětšená nosní mandle, atd. Ale pokud se zjistí alergie, je nutno počítat vždy i s rizikem pozdějšího vzniku asthmatu a to řada lidí vůbec netuší. Podceňují to i pediatři a to není dobré.
Velmi rozumné je také postarat se o to, aby se v rodině nekouřilo a příp.sledovat co působí jako provokující agens pro rozvoj kašle. Bohužel to bývá často kočka a jiná domácí zvířata, dokonce i akvarijní rybičky. Ale vyčerpávající informace Vám jistě řekne Váš pediatr.

Reakce na MonyFaby

Danča  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
můžu tě uklidnit, že po nurofenu to není. moje holčička taky pokašlávala po sirupu, ale panadolu. zkusila jsem ho ochutnat a ten opravdu dráždí, nurofen naopak uklidňuje. takže vy máte asi kašel a jde o shodu náhod...

Reakce na Danča

Maaja  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
mám stejnou zkušenost. panadol děti dráždí a kolikrát ho vyblinkají. možná je to i tím, že se ho dává na množství hodně, oproti nurofenu, se kterým jsem zatím problém neměla. a dokud to jde, necpu do dětí prášky, když jsou i jiné formy.