Motání hlavy a brnění končetin

Motání hlavy a brnění končetin

Vercik  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
Dobrý den,měla bych dotaz.Někdy v půlce července jsem byla darovat krevní plazmu a poté jsem omdlela.Od té doby mám příznaky:pocit zalehlých uší,motání hlavy,pocit na zvracení,zvracení,bolest v týlu,pocit sevřeného hrdla,zdřevěnění a brnění horních a dolních končetin,občasná bolest nad hýždemi,které vedou až k křečím ve stehnech,přijde mi jako kdybych se kolíbala ze strany na stranu,pocity jako kdyby mě někdo tlačil páteř od hlavy k zemi.byla jsem u neurolozky a ta mě poslala na rehabilitaci.Tam mi paní doktorka našla nějaké blokace páteře a žeber.Byla jsem na rehabilitaci 2x a poté mi bylo ještě hůře,nemohla jsem se ani zvednout z postele,jak se mi točila hlava a bylo mi na zvracení.Byla jsem na CT mozku a to je prý v pořádku,akorát mám prý vychýlenou nosní přepážku,ale to nevadí.Krev mi brali na vstupní prohlídce do práce a nic nenašli.Nevíte co jiného by to mohlo být nebo je to opravdu blokací té páteře?Už to trvá příliš dlouho a nemůžu normálně fungovat :( Za jakoukoli radu budu velice vděčná :)
MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 346 odpovědí
  • 61 Likes
Dobrý den, jestliže se stále necítíte dobře, asi byste měla být znovu vyšetřena a měla by být doplněna některá vyšetření, např sono břicha, pokud zvracíte.. Nevím také, jaké krevní testy vám dělali, ale vše bych zopakovala (včetně hormonů štítné žlázy, glykemie, amyláz, jaterních a renálních testů, krevního obrazu atd..). Dalo by se i doplnit MR mozku. Dále ekg, echo, test na nakloněné rovině atd. Pokud bude vše negativní a vy se stále nebudete cítit dobře, zkusit upravit životosprávu, denně vypít alespoň 2 litry tekutin, pokud máte nízký tlak krve, můžete si dát kávu (max.ale 3x denně), vyvarovat se stresu, mít přiměřenou fyzickou aktivitu.. Těžko takto radit na dálku, ale určitě byste ještě vyšetřena být měla. S pozdravem dr.S.Andreasová
Miri01  |  návštěvník  |  Bratislava
  • 1 odpovědí
Dobry den,

chcela by som sa spytat, uz cca mesiac mam kazdy den zavraty, zahmlieva sa mi pred ocami, pocit na odpadnutie, slabost, nespavost - a ked aj zaspim tak o 2-3 hodiny sa zobudim a potom uz len bdiem. Vobec mi nechuti jest, a ked aj nahodou dostanem na nieco velku chut, dam si par sust a hned sa mi to zhnusi. Vobec neviem co sa deje.Zacala som uzivat magnezium, ci mi nahodou nechyba horcik. Ked som sa narodila, tak som bola chudokrvna...tak sa snazim doplnat aj zelezo cviklovou stavou, cucoriedkami a podobne.Viete mi prosim poradit?nechcem ist ku svojej lekarke, ta ma zase iba posle na neurologiu a budem uzivat lieky cca 3 mesiace. Dakujem