Modrání nohy

Modrání nohy

evule  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
Dobrý den,ráda bych byla za radu na můj problém. Během 3 let se mi na jedné noze udělali fleky typu modřin, postupně pod modřinami cítím hrbolky jako svazky žil a postupuje mi to po celé noze , mám tyto modré ostrovy i nad kolenem, při doteku to bolí jako bych se bouchla a měla tam normální modřinu. Jsem celý den na nohou a dost je zatěžuji, i když mi neotékají, modrá místa se stávají horkými, i když noha je ledová. Můj obvodní lékař nad tím mávl rukou, řekl mi, a´t se s tím naučím žít a koupím si punčochu - stahovací. Modřiny ale postupují dál a cítím vystouplé žíly.Noha nebolí, ale je to nepěkné a docela mne to trápí, navíc mám obavu z nárazu, třeba když upadnu , zda by se mi třeba neudělala nějaká krevní sraženina, chtěla bych to nějak řešit a nevím, na koho se obrátit, kožní problém to určitě není, tam už jsem se ptala. Děkuji moc za pomoc. Evča
IKEM - Klinika transplantační a cévní chirurgie  |  Basic member  |  Praha
  • 3 odpovědí
Dobrý den, děkuji za e-mail a na dotaz odpovídám, že podle popisu by mohlo jít o chronické žilní onemocnění a bylo by vhodné absolvovat vyšetření v cévní ordinaci. To je možné provést na našem pracovišti v IKEM. Tazatelka je ale z Olomouce, a tak uvádím i bližší pracoviště - např. Fakultní nemocnice v Olomouci, jmenovitě Doc. MUDr. Dalibor Musil PhD. S pozdravem, Dr. Roztočil
Msrtina  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Mám divné modré fleky na předním lýtku mám zdravotní problémy d játrou s plícemi s žaludkem a s jícnem mám řídnutí kosti a artritidou co s zíˇ