Dobrý den, seznámím Vás s mou situací, která mě trápí. Je mi 24 a v květnu tohoto roku jsem vysadila po 7 letech antikoncepci (o dítě se zatím nepokouším). HA jsem brala Diane a Jeanine. HA jsem vysadila z důvodu vysokých hodnot jaterních testů a problémy s žílami na DK. Můj problém spočívá v pravidelnosti menstruace. Všude na internetu jsem samozřejmě četla, že je to normální, že je nepravidelná, že se tělo musí očistit atd. Od června jsem ji měla do 40 dnů, poslední jsem měla 2.září. Menstruační bolesti mám, ale stále nic. Na gynekologii si samozřejmě zajdu. Spíš mě zajímal názor jiného odborníka ... Vím, že každá žena je jiná a každá má pravidelnost jinou, ale mě tohle překvapilo, proto sem dávám dotaz. Děkuji!
Nepravidelná menstruace po vysazení
(Diskuze k tématu Antikoncepce)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 1
dobrý večer chtěla bych se zeptat v březnu jsem vysadila antikoncepci brala jsem jí sice jen 3 měsíce, ale od té doby se mi nedostavila menstruace jsem kojící mamina ještě nikdy se mi to nestalo.děkuji za odpověď
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, po vysazení antikoncepce je možné, že se menstruace dostaví až po několika měsících nebo přichází nějakou dobu velmi nepravidelně. Navíc kojíte, což také může být příčinou. Trpělivost, srovná se to!
Dobrý den,
při kojení většinou není menstruace ale jestli že máte obavy tak si nechte udělat UZ vaginální sondou,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Dobrý den, prostřednictvím diskuze bych se Vás ráda zeptala na radu. Je mi 26 let, antikoncepci jsem brala,9 let, v červenci 2011 jsem ji vysadila, po vysazení HA jsem menstruaci dostala. Nyní je září a menstruace se nedostavila, test na případné těhu byl negativní. Stále mě pobolívá v podbříšku. Chci se zeptat po jaké době, když se menstruace nedostaví bych měla navštívit lékař. Děkuji za odpověď.
PS: ráda se poradím i ostatními návštěnice, které s tímto mají stejné zkušenosti.
Dobrý den,
když máte bolesti v podbřišku tak by bylo dobré navštívit gynekologa nyní
i když se pravděpodobně nejedna o nic vážného
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Po kolikati dnech dostanu menstruaci když jsem prestala brát HA?
Dobrý den,
většinou ihned do týdně a pokud se nedostaví tak je nejlépe navštívt gynekologa i když se většinou nejedná o nic závažného třeba je tp tzv. post pill amenorrhoea Měla jste pravidelný cyklus než jste začala brát HAK ... atd.
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Dobrý den je mi 18 let,3 roky beru antikoncepci,před třemi měsíci jsem jí přerušila,menstruace se dostavovala jako obvykle až tenhle měsíc mám 3 denní zpoždění. S přítelem máme nechráněny sex,ale dáváme si pozor ( spermie do mě nejdou)....Je možné těhotenství? Jiné příznaky jako např. nevolnost atd. nemám. Nebo je zpoždění možné kvůli něčemu jinému? Děkuji moc za odpověd.
Dobrý den.
Tzv. přerušovaný styk je velmi nespolehlivá antikoncepce. Proto těhotenství nejde vyloučit. Příčina opoždění může být ale i jiná - například hormonální porucha. Doporučuji gravitest.
MUDr. Jan Šulc
návštěvník
Dobrý den, dobrala jsem posledni pilulku HA koncem zari, udelala jsem sedmidenni pauzu, mela jsem menstruaci do 5.10. zkoncila, ale dalsi plato jsem jiz brat nezacala. A menstruace zatim nikde. Potrebuji znovu zacit brat HA. Je mozne zacit brat HA ihned ikdyz nemam menstruaci, nebo musim pockat na prvni den menstruace? Dekuji za odpoved
Dobrý den.
Teoreticky je možné začít brát antikoncepci kdykoli v průběhu cyklu - musíte ale počítat s tím, že 1-2 týdny chybí antiko ochrana. Dalším potenciálním problémem je častější výskyt nepravidelného krvácení. Přikláněl bych se tedy spíše k opětovnému nasazení až s menstruací. Navodit cyklus Vám může pomoci Váš gynekolog.
MUDr. Jan Šulc
Dobrý je třeba počkat na I den nové menstruace
S pozdravem ,
MUDR Ilič
návštěvník
Dobrý den,
bude mi 21 let a uvažuji o vysazení HA, kterou beru něco málo přes čtyři roky. Bojím se ale jedné věci, ještě než jsem začala brát HA, měla jsem opravdu extrémně silnou a bolestivou menstruaci. Je možné, že se tyto problémy po vysazení opět dostaví? Nevysazuji z důvodu plánování dítěte, jen už do sebe nechci dále cpát hormony, nemám už delší dobu ani vážný vztah a tak mi přijde HA zbytečná. Pokud by to ale znamenalo návrat již zmiňovaných problémů, vysazovat nebudu.
Moc předem děkuji za odpověď
Dobrý den,
ano můžete vysadit v případě že se to nezlepší tak se jednoduše k HA vrátite,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Dobrý den je mi 21,
koncem října jsem dobrala poslední antikoncepci a vysadila (po 3 letech). Během listopadu jsem po 2x v průběhu cca 3-4 dní špinila, ale menses v plném rozsahu se nedostavil. Bolesti žádné nemám a vím, že je to po vysazení běžné, ale chtěla bych se zeptat, kdy je již potřeba chybějící menses řešit s gynekologem? Nechci hned plašit a nechat si píchat další hormony injekcí pro vyvolání, ale na druhou stranu nechci mít do budoucna problémy. Děkuji za odpověď ;)
návštěvník
Počet příspěvků: 2
dobry den měla jsem nechraněny sex tak jsem šla k lekaři pro pilulku ona my nabydla levnějsi varyjantu že my da s platočka čtyři prašky tet a pak čtyři prašky dalši po dvanacti hodina že my muže byd mdlo to my bilo ale odte doby jsem nedostala menstruace ale tehotensky test jsem si dělala a těhotna nejsem co jse děje muže te mi řict je my 31let a mam už čtyři děti děkuji za odpovět katka.
Dobrý den,
ano p o vysazení HAK může se stát že se menstruace nedostavi ,léčbu ktereou jste dostala 4 tbl a pak po 12 h 4 tbl..je OK,no doporučil bych tranvaginální UZ on Vám pokytne nejlepší níhled.,
S pozdravem,
MUDr Ilíč
návštěvník
Ve 31 nezvládat pravopis, je docela ostuda!
návštěvník
Dobrý den chci se zeptat,jestliže jsem vysadila antikoncepci...a po vysazení jsem menstruaci nedostala a trvá to něco přes měsíc,je to nějaký problém??proč jsem ji nedostala??..děkuji za odp..
návštěvník
Dobrý den,
všichni píšou, že po vysazení HA nedostali menstruaci, ale já mám problém opačný. Brala jsem HA 12 let. Je mi 27 let a chtěla bych se začít pokoušet o mimi. Mě se menstruace sice dostavila a mám jí i pravidelnou, ale mám ji velice často. Trvá 9 dní a opakuje se v takřka pravidelném cyklu zhruba po 14-ti dnech. To je také v pořádku? A ještě jsem na sobě zpozorovala,že mi strašně moc padají vlasy. Děkuji za odpověď
Menstruace častější než po 21 dnech již není normální. Po vysazení antikoncepce je patrně zablokovaná ovulace a z tohoto důvodu je i nepravidelné krvácení. Cyklus se dá srovnat hormonální léčbou, a i nastartovat ovulaci se daří díky této léčbě z rukou odborníka!!
Před zahájením horm. léčby vám doporučuji provedení hormonálního vyšetření včetně štítné žlázy celiakie a glykemie. Na základě těchto vyšetření upravit léčbu k zvýšeníé pravděpodobnosti ovulace a žádaného těhotenství. Dop. se obrátit přímo na centrum pro léčbu neplodnosti.
Dr Texl
návštěvník
Dobrý den,
beru Minervu již 3 a půl roku. Rozhodla jsem se přerušit antikoncepci, dobrala jsem poslední pláto, poté jsem dostala menstruaci ale když mi měla znova přijít začátkem ledna 2012, tak nepřišla. Už jsou to skoro 3 týdny a stále nic. Těhotenský test je negativní. Je lepší zajít si k doktorovi pro vyvolávací injekci, nebo můžu začít normálně brát HA třeba počátkem února a spraví se to samo?
Předem děkuji za odpověď
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Dobrý večer,
brala jsem cca 10 let HA, TRIminulet, po tom půl roku Cerazette. při této HA jsem vůbec neměla periodu. 21.listopadu jsem ji přestala brát a stále nemám menstruaci (více než 2 měsíce) Kdy se vrátí MS? MUDr mi řekla, že mi žádnou injekci nedá, že mám sliznici sotva 2mm. Co se dá udělat abych se vrátila k pravidelné menstruaci?
Děkuji za radu
Katka S.
v první řadě bych doporučil provedení hormonálního a UTZ vyšetření. Další postup záleží na otázce zda nyní chcete otěhotnět nebo ne.
Dr Texl
návštěvník
Mnohokrát Vám děkuji za odpověď. MUDr. mi dle UTZ řekla, že mám sliznici 2mm. Mám prý počkat ještě měsíc, jestli se neobnoví sliznice. Hormonální vyšetření mi nenabídla. Na těhotenství se tento rok chystáme. Jsem rozhodnuta změnit gynekologa. S tímto nezájmem a absenci jakéhokoliv doporučení z její strany nejsem spokojená. A ve výsledku stejně nevím, do kdy se menstruace obnoví. Neuvěřitelně se mi zhoršila pleť a váha jde nahoru :(
příznaky, které popisujete mohou být projevem hyperandrogenního syndromu ( dříve PCO). Tento syndrom je spojen s nepravidelností cyklu, změnami hormonálních hladin a sníženou plodností.
V případě plánovaného těhotenství k předchozím doporučením doplňuji provedení kontrolního spermiogramu partnera.
DR Texl
Dobrý den,
menstruace se dostaví většinou hned následující měsíc ale někdy to může trvat 2-3 měsíce a přitom se nejedna o žádný patologický stav.
Přejí Vám hezký den,
S pozdravem,
MUDr Ilíč
návštěvník
Pane doktore Ilíči, toto jsem právě chtěla slyšet(2-3 měsíce).Panikařit tedy začnu až v březnu :) Pro představu-moje váha stoupla o 3kg, aniž bych změnila stravovací náviky. Děkuji Vám za odpověď a přeji hezký den
návštěvník
fuj, hrubka. omlouvám se, píšu jako prasátko.
návštěvník
dobry den,chtela jsem se zeptat minuly rok v srpnu jsem si nechala vytahnout danu a od te doby nemam skoro zadnou menstruaci mivam ji mozna tak 2dny a slabe co mam delat protoze se spritelem snazime o miminko.dekuji za odpoved
Doporučuji vám navštívit některé centrul zabývající se léčbou neplodnosti a podstoupit základní vyšetření. Na jeho základě vám jistě bude nejlépe doporučen léčebný postup.
DR Pavel Texl
návštěvník
Dobrý den,chci se zeptat nemam ovulaci beru hormoni clostribegin,měla jsem pravidelnou menstruaci po těch lecích se mi menstruace spozdila o 13 dní byla jsem na vysetreni a vse v poradku ale pak jsem dostala mesicky a mam hrozne bolestivou menstruaci že musím ležet v postely a brat paralen, muze to bít te mi hormoni co beru?jinak bolestivou menstruaci mám ale je to takove normalní neberu leky a normalne funguji.Děkuji za odpoved
návštěvník
Dobrý den, chtela bych se zeptat, po 7letech jsem prestala brat antikoncepci,kdyz jsem dostala menstruaci byla pravidelna, stejne jako kdybych antikoncepci brala.Je mozne ze bude pravidelna porad, nebo moje telo jeste nepoznalo, ze jsem ji prestala brat?Děkuji
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?