Nález na čípku HSIL

(Diskuze k tématu Nádory děložního čípku)

Nález na čípku HSIL

Dobrý den,jsem krátce po porodu a ze stěrů mi vyšlo HSIL ke konci měsíce půjdu na konizaci čípku a chtěla jsem se zeptat jak moc se mám bát rakoviny ? Docela mě to vyděsilo a ani jsem se u svého dr pořádně neinformovala. Děkuji za odpověd Lucka

21.8.2010 15:10

Probíhá odesílání formuláře

RE: Nález na čípku HSIL

Dobrý den,

HSIL odpovídá přednádorovému stavu a proto se provádí konizace aby se to odstranilo a zaroveň vyločila rakovina,není se třeba obávat riziko rakoviny je nízké

S pozdravem, MUDr Ilič

21.8.2010 15:21

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den Lucko.
Jak moc se máte bát? Můj starý kamarád s oblibou říká: Nejhorší smrt je z vyděšení. Můj japonský mistr mi vždy říkal: Ve věcech závažných buď přísný, v maličkostech buď velkorysý. Rakovina není maličkost. Ovšem zbytnění čípku není rakovina. Ale může se časem vyvinout. Tady opravdu záleží jen na vaší fyzické i psychické kondici, aktivitě a také na tom, jak vzorným nebo zhýralým způsobem života žijete. Při alespoň trochu rozumné přírodní životosprávě (obiloviny, luštěniny, zelenina, zelená listová zelenina, řasy…) vám nic strašného nehrozí a je dobře, že se na problém přišlo včas. Bohužel velmi mnoho lidí nechápe, že samotné (chirurgické) odstraňování projevů není zdaleka tak důležité jako porozumění příčnám vzniku problému. A tak si raději opakovaně kupují šampony proti lupům, místo aby snadno změnili jídelníček (bílkoviny), aby se jim lupy netvořily.
Pokud něco nezměníte (pokud neodstraníte příčinu), samotná konizace váš problém nevyřeší, protože budete (opakovaně) odstraňovat jen projevy. Je mnoho příčin, některé jsou základní, jiné podružné. Tyto příčiny dokážu celkem přesně určit jen při osobním setkání. Ale nečekejte žádnou zázračnou tabletku. Jen vám sáhnu do svědomí a do jídelníčku.
Nenechte se připravit o kojení. Kojte jak nejvíce a nejdéle to půjde. Aspoň začátek kojení ať je vždy vaše mlíčko, i kdyby to mělo být jen pár kapek. Chlorella vám k tomu dodá sluníčkovou energii a veledůležitý zelený chlorofyl, bez kterého prostě mléko nebude. To ví na louce každá ovečka, koza i kráva, jen my lidé spoléháme na krabice v lékárnách.
Bob Dvořák

1.9.2010 14:46

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (10)

Dcera mi dnes oznámila že má pozitivní nález HSIL,bylo jí v březnu teprve 20 let,děti ani porod za sebou nemá,je obědnaná až na 20.7. k lékaři do Prahy,její gynekolog jí tam poslal.Bude možná konizace?Nebo jak se postupuje v případě tak mladých dívek?Jsem hodně vyděšená....děkuji za info Šárka

27.6.2011 11:50

Dobrý den,

v Praze ji pravděpodobně udělají biopsi,což je minutový zákrok a není bolstivý a na zákldě výsledku budou postupovat dál, v každém případě budoucí těhotenství to neohrozí,

S pozdravem a bez obav,

MUDr Ilič

27.6.2011 14:36

Dobrý den,
dnes mi můj gyn.lékař oznámil, že výsledky cytologického vyšetření vyšly pozitivní na HSIL. Jsem v 10 týdnu těhotenství. Chtěla bych se Vás zeptat jaká jsou rizika v těchto případech a jaký bude pravděpodobný průběh této celé události? Konizace se provádí pouze u negravidních pacientek.
Děkuji Vám za odpověď a přiji Vám hezký zbytek dne!
S pozdravem Michelle

7.9.2011 20:43

Kvalitní  (11)    Nekvalitní  (0)
Výsledek cytologie HSIL

¨Muj gynekolog mi v kvetnu tohoto roku nasel mirne zmeny nejasneho puvodu na cipku.rekl mi at prijdu za tri mesice znovu na ster.bohuzel vysledek HSIL,bude mi jeste delat biopsii.je mozne aby se za tri mesice tak vyrazne muj stav zhorsil?jeste bych chtela vedet jestli nemuze ster ovlivnit to,ze jsem 14 dni pred sterem prodelala spontani potrat s naslednou kyretazi a ster mi byl odebran 14 dni po potratu.dekuji Cabova.

17.9.2011 09:07

Kvalitní  (21)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,

minulý týden jsem se dozvěděla, že mi vyšlo ze stěrů HSIL. Ještě před 2 měsíci jsem měla výsledky o stupeň nižší, jak je možné, že se to během tak krátké doby zhoršilo? Jsem obědnaná na konizaci čípku. Mám velké obavy jaké výsledky poté vyjdou a bojímse i samotného zákroku. Ještě jsem se chtěla zetat, pokud postoupím konizaci nemohu vir HPV znovu dostat od přítele?

28.1.2012 11:20

Dobrý den,

ano je lepší provést konizaci a tak stanovit přesnou diagnosu a definitivně to vyléčit.Jak víte že máte aktivní HOV HR infekci byl dělaný tento test nebo se soudí dle cytologie ..atd otázek je více ale jsem si jistý že po konizaci všechno bude v pořádku.Teoretický je možná reinfekce a také proto že HPV HR vírů je desítka

Přejí Vám hezký den

S pozdravem,

MUDr Ilíč

28.1.2012 14:49

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Děkuji za rychlou odpoveď. Nevím přesně co myslíte "HOV HR infekci", ale na gynekologii mi zjistili HSIL podle stěrů z čípku. Ještě jsem se chtěla zeptat ohledně přítele, pokud se vyléčí typ viru co mám teď v sobě, mohu ho dostat zpátky od přítele? Nebo je lepší a účinnější se nechat očkovat?

28.1.2012 18:20

Myslel jsem na HPV HR
zaleží zda máte protilátky ohledně nové infekce a vakcinace,po internetu to nelze vyřešit nejlépe V8m to vysvětlí Váš lékař který zná Vaší situaci

S pozdravem,

MUDr Ilíč

28.1.2012 18:34

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?