dobrý den.3*jsem postoupila IVF a 1*KET.Nyní mi byla diagnostikovaná takzvaná deprese dělohy.Nikde nemůžu najít,co to znamená.Chtěli bychom zkusit darovaná embria.Zhoršuje má diagnoza možnost otěhotnění...resp.udržení embrií.Dá se stav dělohy nělakým způsobem upravit,aby byla šance na uchycení co nejvyšší??Cvičení,bylinky...??DĚKUJI MOC
Deprese dělohy a darovaná embrya
(Diskuze k tématu Dárcovství embryí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
pojem deprese dělohy mi není znám.
Může se nejspíše jednat o depresi fundu děložního, což je drobná odchylka tvaru děložní dutiny, která nemá na uchycení embrya žádný vliv.
Co se týče cvičení, pak se zajímejte o tzv. metodu dle Mojžíšové.
dr. Otevřel, Unica, Brno
![]() | Premium member |
Počet příspěvků: 426
Dobrý den,
máte zřejmě na mysli depresi děložního fundu. Je to malá vrozená změna tvaru dělohy, která nemá vliv na pravděpodobnost zahnízdění embryí, není třeba se tedy pokoušet o její nápravu.
MUDr. Lenka Hromadová, REPROMEDA Brno
![]() | Premium member |
Reprodukční medicína
Brno
Počet příspěvků: 105
Tento nález by neměl zhoršit otěhotnění. Důležitý je stav děložní sliznice. Podle okolností je možné před transferem vyšetřit dutinu děložní hysteroskopií.
S pozdravem,
I.Crha
![]() | Basic member |
Počet příspěvků: 119
Dobrý den,
deprese dělohy bývá často diagnostikovaná jako vedlejší diagnóza, zda by měla mít tak zásadní význam, si nejsem jistý. Mnohem víc vidím význam způsobu přípravy vajíček, provedení laboratorních kroků i samotného embryotransferu. Na myšlenku darovaných embryí je asi ještě brzy!
Pokud budete chtít, objednejte se na osobní konzultaci.
S pozdravem
Dr.Robert Středa
Sanatorium Pronatal