Dobrý den,
byl mi udělán hormonální profil s následujícími hodnotami:
3DC
FSH 8,5
LH 2,5
Prolaktin 1625
Estradion 145
21 DC
T3 volný 4,78
T4 volný 14,7
TSH O,641
Anti-Tg 1,8
Anti – TPO 1
prolaktin 1043
Progestron 5,7
SHBG 53
AMH 0,75
Čekáme s manželem na termín začátku stimulace, ještě mám před sebou vyšetření na očním, a RTG kvůli výšenému prolaktinu. Mám se obávat horší reakce organizmu na stimulaci, resp. je šance na zdravý vývoj vajíček s ohledem na hodnotu AMH?
Děkuji Simona
Hodnota AMH
(Diskuze k tématu Hormonální vyšetření)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Počet příspěvků: 405
Vážená Simono,
vzhledem k AMH lze očekávat spíše nižší reakci Vašich vaječníků na podanou stimulaci, zisk vajíček však rozhodně není vyloučen.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
návštěvník
Počet příspěvků: 6
Dobrý den,
je mi 37 let.Mám 2 děti.SPG ok.
HP- 3. den cyklu
TSH 1.14
FT4 14,8
FSH 5.31
Estradiol 0,162
testosteron 0,64
k tomu AMH 1,58
Chtěla bych se zeptat, co vypovídá tato hodnota AMH a zda je při této hodnotě AMH možné úspěšné otěhotnění při IVF. Může být s touto hodnotou AMH při stimulaci získán více než jeden oocyt? Pokud ano, při jakém stimulačním léku a v jakých dávkách.
1. IVF- zisk jednoho zralého oocytu při stimulaci Merionalem 8x150j.
3.den embryo 7 -buněčné,transfer - TT negativní.
Děkuji za případné odpovědi.
| Premium member |
Počet příspěvků: 405
Dobrý den,
Vaše hodnota AMH je v mezích normy, pravděpodobnost zisku většího množství vajíček je při vhodně zvoleném stimulačním protokolu vysoká.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
Dobrý den.
Záleží vždy na normálních hodnotách té které laboratoře. Na našem pracoviště by výsledky byly normální, AMH lehce pod normou, hodnota odpovídající věku.
Při uvedených hodnotách si myslím, že je reálná šance získat více vajíček.
Neuvádíte, jaký analog GnRh byl užit v kombinaci s Merionalem (event. viz www.gest.cz - kapitola Stimulační protokoly nebo Léky). Osobně bych se při druhém pokusu přimlouval ze vyšší dávky gonadotropinu v krátkém protokolu s agonisty GnRh.
MUDr. Jan Šulc
návštěvník
Počet příspěvků: 6
Vážený pane doktore, děkuji Vám za odpověď.
Moje stimulace probíhala takto:
2.- 9.dc. 2x75j.Merional
8.dc. Orgalutran
9.dc. Orgalutran + Pregnyl 5000j.
10.dc. nic
11.dc. punkce
Po ET Utrogestan 4-0-4
Můj cyklus je cca 23 dní. Chci se zeptat, zda byla tato stimulace správně zvolená. Analoga GnRh mi nebyla indikována.
Děkuji za případnou odpověď.
Dobrý den.
Ve zvolené stimulaci nevidím problém. Mýlíte se totiž- analoga GnRh Vám byla podána - Orgalutran. Opět odkazuji na www.gest. cz ... Stimulační protokoly nebo Léky (pro snadnou orientaci užijde Mapu stránek).
Jinak platí mé předchozí doporučení krátkého protokolu s agonisty (například Decapeptyl 0,1) a vyššími dávkami GTH.
MUDr. Jan Šulc
návštěvník
Počet příspěvků: 13
dobry den chtela bych se zeptat jak jsem na tom,odber krve 4DC,TSH-2,61,FSH-7,06,LH-18,prolaktin-142,testosteron-2,39 a AMH-5,9.Mam male vajecniky 20x25mm,z biopsie ovarii pritomny 2 primarni a 2 primordialni folikuly,4x jsem prirozene otehotnela ale vzdy to skoncilo potratem,bylo nam doporuceno IVF (pritel ma spatnou morfologii-1% dobrych,halosperm v poradku)mam za sebou 2 stimulace Puregonem (protokol s antagonisty)obe bez reakce ikdyz u prvni bylo z krve prokazana pritomnost 2-3 folikulu ale doktor nevidel nic na utz. tak mi to po 7 dnech stopl a dnes mi rekl ze AMH ma byt max 1,5 a ze je to u me spatne
Vážená paní,
vyšší hodnota AMH není problém. Volil bych jen jiný stimulační protokol a během stimulace kontroloval horm hladiny, které ukáží aktivitu ovaria dříve jak UTZ vyšetření.
Hodně štěstí dr texl
Dobrý den,
Vaše hladina AMH je v normě , výsledky FSH také,ale LH je vysoké.Je vhodné zvolit vzhledem k těmto výsledkům přiměřený stimulační protokol.
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
www.gyncentrum. com
Dobry den
MATE HLAVNĚ VYŠŠI HLADINOU LH , a to chce dlouh protokol a kontrola hladin hormonů
při stimuláce .
držim vám pálce .
Dr Samer Assad.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
dnes mi v CARu dali výsledky horm.profilu a AMH, s tím, že je FSH i AMH jsou nízké. Výsledky jsou: LH 5,31, FSH 10,33, Estradiol 257, Testosteron 1,15, Prolaktin 15,0. AMH je 13,765. Vše 3.DC. Teď na internetu vidím, že AMH je vždy uváděno v jiných mezích. Nenapsali mi ho nějak divně? A mám FSH opravdu už hodně nízké? Je mi už 40, mám za sebou 2IVF s biochemick.těhot. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
FSH je vyšší - na hranici normy - a AMH je vyšší/což není tak zlé,jako by bylo nižší/.U AMH se uvádí různé meze dle referenčních laboratoří, ale udává se hodnota v normě 1-5.Nález odpovídá Vašemu věku a dle výsledků , které jste uvedla bude nutno zvolit vhodný stimulační protokol.
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
www.gyncentrum.com