Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné, aby 10.den po IUI byl těhotenský test pozitivní, nebo je to stejné jako u přirozeného cyklu, kdy se testy dělají až v den očekávané menstruace?a v jaké fázi je teoreticky embryo, když jsem 10.den po IUI? už by mělo být uhnízděné?
Děkuji za odpovědi.
Hezký den.
Pozitivita těhotenského testu po IUI
(Diskuze k tématu Intrauterinní inseminace - IUI)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Počet příspěvků: 413
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. Po intrauterinní ineminaci trvá stejně jako v případě spontánního otěhotnění embryu asi 6-7 dnů než se uhnízdí v děloze. 10. den po IUI by tedy již mělo být embryo uhnízděno (pokud došlo k oplození vajíčka a embryo se kvalitně vyvíjí), nicméně produkce těhotenského hormonu je zřejmě ještě pod možnosti těhotenského testu hCG detekovat. Doporučuji provést těhotenský test nejdříve 14 dnů po provedené inseminaci.
S přáním všeho dobrého MUDr. Lenka Hromadová
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
chci se prosím zeptat, jestli je možné, abych měla pozitivní výsledek těhotenského testu již 6 den po IUI. Na testu je totiž slabě viďitelná druhá čárka, která se zobrazila zhruba po 5-6 minutách. Děkuji moc za vaši odpověď.
Hezký den.
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jsem 3 týdny po IUI, těhotenský test pozitivní, s lékařkou jsme se před IUI domluvily, že zkusíme IUI a následně nebudu brát utrogestan, nyná je však test pozitivní a řeším, zda utrogestan nasadit, či vyčkat na kontrolu, kterou mám v centru za týden. Mám ještě dvě balení z předchozích IUI, je možné nasadit utrogestan 3 týdny po IUI, zda pro případné těhotenství nevznikají nějaká rizika? Moc děkuji. M
Dobrý den.
Gratuluji k úspěchu, kterým bezesporu pozitivní gravitest je. Utrogestan bych již, neobjeví-li se nějaké problémy jako například krvácení, nenasazoval.
MUDr. Jan Šulc
| Premium member |
Počet příspěvků: 413
Dobrý den,
Utrogestan obsahuje tělu přirozený hormon progesteron, jeho nasazením nic nezkazíte, ba naopak, můžete těhotenství prospět jak po hormonální, tak imunologické stránce. Doporučená dávka ja 3x denně 1 kapsle vaginálně.
S pozdravem a přáním všeho nejlepšího MUDr. Lenka Hromadová
návštěvník
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je možné mít 7. den po IUI pozitivní těhotenký test, první test z ranní moči a druhý cca kolem 16hod a opět pozitivní - jen druhá čárka byla o něco světlejší než ta z ranní moči. Popř. jak dlouho po píchnutí pregnylu 5000 může být test pozitvní právě z jeho složení?
Děkuji
návštěvník
Dobrý den, jsem 7.den po IUI. Měla jsem injeci Pregnil 5000. Testovala jsem 5.den po IUI ze zvědavosti, zda se Pregnil ještě ukáže, ale test byl zcela bez druhé čárky. Dnes 7.den po IUI jsem si test udělala znovu opět ze zvědavosti a proužek je tam slabší ale znatelný. Je tedy možné, že bych byla těhotná.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den
Dobry den
pravděpodobnost , ano , 16 den prosím , k odběr HCG k vašimu gynekologovy ,
držím vám pálce .
Dr SamerASSAD.