Nízká bazální teplota

(Diskuze k tématu Vyšetření ovulace)

Nízká bazální teplota

Dobrý den, rok a půl se snažíme s přítelem o dítě, stále se nám to nedaří, proto si již dva měsíce měřím bazální teplotu, ale ani jednou jsem nedosáhla teploty vyšší než 36,8´C. Byla jsem u svého gynekologa, odebral mi krev a výtěr na vyšetření hormonů. Pan doktor to co mi je nějak nazval, to že nemám teplotu vyšší jak 36,8´C, jenež já bohužel nevím jak, protože to bylo pro mě cizí slovo.Proto prosím o radu. Mnohokrát děkuji.

16.3.2011 19:19

Probíhá odesílání formuláře

RE: Nízká bazální teplota

Dobrý den. Patrně měl kolega na mysli monofazickou bazální teplotu. Správná křivka je bifazická, tedy má dojít k vzestupu teploty v 2. polovině cyklu. Samo o sobě to ještě nic neznamená. Může se jedná o anovulaci - tedy cykly bez ovulace, což může být jedna z možných příčin Vaší neplodnosti. Obecně lze říci, že měření bazální teploty je nepřínosné. Zdraví J. Řičánek

18.3.2011 15:00

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)
RE: Nízká bazální teplota

Vážená paní,
při ovulačním cyklu je obvykle bazální teplota vyšší ve druhé polovině cyklu. Monofazická křivka bazálních teplot se vyskytuje u cyklů anovulačních, tedy v cyklech, kdy nedochází k uvolnění vajíčka. Ovulaci bude zřejmě nutné u Vás medikamentózně podpořit.
S pozdravem
dr.Prokopová, Repromeda

19.3.2011 13:04

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
Bazální teplota 37,7 3dny

dobrý den zajímalo by mě již 3 den mám bazální teplotu 37,7 dva roky jsem bez antikoncepce

26.4.2012 11:46

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Bazální teplota 37,7 3dny

Dobry den
u Vás je třeba to opakovat měření v připadě stejně je to anovulačni kontrola uz a medikamentózně podpořit.
držim vám pálce .
Dr Samer Assaad.

27.4.2012 12:12

RE: Bazální teplota 37,7 3dny

Dobrý den ja vám nerozumim jaka teplota??

27.4.2012 12:49