Krvácení do sklivce

(Diskuze k tématu Konzervativní léčba chorob sítnice a sklivce)

Krvácení do sklivce

Dobry den,
me babicce(85) diagnostikovala ocni lekarka krvaceni do sklivce a predepsala uzivani leku "agapurin". Chci se zeptat zda to neni lehce kontraproduktivni kdyz je to lek na zlepseni prutoku krve? A jsou nejake jine metody lecby nez operace, ktera jiz v tomto veku nepripada v uvahu? A posledni dotaz, zda muze nadale pouzivat kapky do oci "OcuFlash"?
Dekuji moc za opdoved a preji prijemny den.
S pozdravem Jakub Trejbal

1.8.2010 18:09

Probíhá odesílání formuláře

RE: Krvácení do sklivce

Vážený pane,
děkuji za dotaz. Krvácení do sklivce může mít mnoho příčin, nejčastěji jsou to cévní příhody, věkem podmíněná degenerace sítnice, její odchlípení a další. Jsou proto stavy, kdy zlepšení prokrvení sítnice může být prospěšné. Nejspolehlivější metodou pro projasnění sklivce je klidový režim. Operace sklivce se provádí bez věkového omezení, podle stavu. OcuFlash se nijak nevylučuje.
S pozdravem

2.8.2010 07:10

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: Krvácení do sklivce

Dekuji moc za odpoved, velmi si toho vazim...
Jakub Trejbal

2.8.2010 23:05

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: poškozená sítnice

Je mi 66 let a před 2 měsíci se mi náhle objevila v levém oku tmavá skrvna, do týdne pak menší i v pravém oku. Bohužel s touto skvrnou se objevily i drobné vlásečnice, především v koutcích a v horní části oka.Rovněž se mi objeví při přechodu ze světla do tmy a opačně, záblesky v obou koutcích. Byla jsem u očního lékaře, kde mě vyšetřili, ale nic bližšího mi k mému stavu nesdělili.Jsem stále zaměstnána a velkou část dne strávím prací u počítače. Nevím, jestli je možné tento stav zlepšit nebo dokonce odstranit.
Nevím, zda práce u počítače nemůže ovlivnit mé problémy.

13.8.2010 07:59

Kvalitní  (12)    Nekvalitní  (0)