Režim po operaci Lasik

(Diskuze k tématu Korekce laserovou metodou LASIK)

Režim po operaci Lasik

Dobrý den, po operaci má být první dny klidový režim. Co se pod tím rozumí? Vynechat čtení, dívání televizi, do počítače, neřídit – to je mi jasné. Nenapadá mě ale, co dalšího. Je potřeba nějak ještě víc odpočívat – ležet?? Nebo jen nenamáhat oči? Kolik dní je potřeba si vzít volno z práce? pracuju v kanceláři, řídím. Děkuju.

9.8.2009 20:31

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Režim po operaci Lasik / 9.8.2009 20:31

Dobrý den. Klidovým režimem se zde rozumí hlavně nědělat něco, kde hrozí, že se uhodíte do oka - tj. nesportovat, nejezdit na kole. Cca 50% pacientů je schopno již za 4 hodiny po operaci pracovat s počítačem a sledovat televizi, někomu to trvá o pár hodin déle. Kancelářskou práci je většina lidí schopna vykonávat již druhý den po operaci - řídit auto je možné za několik dní po operaci. Pokud pracujete v kanceláři stačí po operaci 2 dny volna - pokud spěcháte bude pravděpodobně stačit i 1 den. Jinak ležet nemusíte ale doporučujeme pacientům po příchodu domůl zkusit na 2 až 3 hodinyk usnout - oči budou ve spánku v klidu a po probuzení už budete mít slušné vidění bez obtíží. Děkuji za dotaz a zdravím. MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize

Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235, 615 00 Brno-Židenice
Telefon: 517 070 700, 517 070 707
Mobil: 775 858 700
Fax: 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz

10.8.2009 07:53

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: věk a počet dioptrií

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je možná úprava vidění i v případě věku přes padesát let a zrakové vady (na dálku) přes 7 dioptrií (jedno oko 7, druhé 7,5). Oči jsou můj celoživotní handycap, bohužel jsem byla samoživitelka se dvěma dětmi a na operaci mi opravdu nezbývalo. Situace (finanční) se zlepšila teprve nyní...Jsem však již ve věku, kdy se horší vidění na blízko a s mými dioptriemi asi o to složitější. Děkuji za odpověď.

12.7.2010 07:13

RE: RE: věk a počet dioptrií

Dobrý den,
úprava těchto dioptrií samozřejmě možná je. Vzhledem k věku se ale nabízí krom laserové úpravy i možnost výměny vaší vrozené čočky za čočku multifokální - tím by se zamezilo v budoucnu určitým refrakčním změnám a zároveň by jste tím předešla operaci katarkty, kterou dřív či později podstoupí velká část populace. Cena za zákrok je přibližně stejná jako za laserové odstranění dioptrií. Operační a pooperační dyskomfort (bolestivost) jsou pro pacienta taktéž podobné. Pokud budete mít o zákrok zájem na našem pracovišti (Zlín, Praha, Brno, Ostrava) můžete se objednat na tel.č. 577 202 202.

S přáním hezkého léta MUDr.Petra Uhlářová
Oční centrum Gemini, Zlín

16.7.2010 15:10

RE: RE: věk a počet dioptrií

Vážená paní,
děkuji za dotaz, korekce refrakční vady není vázána na věk, věk spíše ovlivňuje v některých případech použitou metodu. Ve Vašem případě bude nejspíše nejvhodnější operace vlastní čočky, s možností úpravy vidění do blízka i dálky. Pokud budete mít zájem o zákrok na oční klinice FN v Hradci Králové, objednejte se prosím na tel. č. 49 583 3336 v našem refrakčním centru. Rádi se Vám budeme věnovat.
S pozdravem
Prof. P. Rozsíval
přednosta kliniky

21.7.2010 07:27