Xalatan do zdravých očí kvůli řasám?

(Diskuze k tématu Léčba glaukomu - zeleného zákalu)

Xalatan do zdravých očí kvůli řasám?

Dobrý den,
předem se omlouvám za svoji možná stupidní otázku. Otec je po operaci zeleného zákalu a na nitrooční tlak již několik let kape Xalatan, jednou denně do postiženého oka. Já osobně nemám problémy se zákalem ani s vysokým nitroočním tlakem, ale lečím se na rohovkové ambulanci v Pražské Všeobecné. Momentálně (rok) mám oči klidné, obden kapu Flarex. Má otázka zní, je možné kapat do mých zdravých očí Xalatan, který prokazatelně prodlužuje a zhuštťuje řasy, jak tomu je u mého otce?? Nebo je to zcela vyloučené kvůli případnému zhoršení jinak zdravých očí?? Děkuji za odpověď.

21.1.2011 09:36

Probíhá odesílání formuláře

RE: Xalatan do zdravých očí kvůli řasám?

Dobrý den,
v našem Očním centrum je možné prodlužovat řasy pomocí kapek s látkou bimatoprost. Nejprve je nutná prohlídka očí a rozhodnutí lékaře, zda můžete kapky aplikovat. Využíváme k tomu kapky Lumigan. Praxe je taková, že kapky se nekapou přímo do oka ( pokud opravdu nemáte glaukom), ale pouze potíráte každý večer linii řas, nejlépe štětečkem, nebo vatovou tyčinkou. První viditelné výsledky se dostaví v 6. týdnu od první aplikace - je nutná pravidelnost a trpělivost. Maximální doba používání kapek je 9-12týdnů, poté můžete s aplikací přestat. Tato délka Vám vydrží cca 6 měsíců, je to u každého pacienta individuální. Poté by jste měl znovu přijít na kontrolu.
Cena je 2300kč.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel

www.ocni-centrum.eu
http://klinika.ocni-centrum.eu/
---------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886¨
email: info@ocni-centrum.eu

21.1.2011 10:24

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: Xalatan do zdravých očí kvůli řasám?

Xalatan nebyl pro toto použití prověřiván obdobným způsobem jako přípravek bimatoptost, který je schválený americkým kontrolním úřadem FDA. Proto vám toto použití nedoporučuji

24.1.2011 12:02

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)