Dobrý den,je mi 47 let a jsem po dvou artroskopických operacích levého kolene.Dle operatéra další velmi těžko,naznačuje tím výměnu.Ošetřující otroped tvrdí,že jsem na tuto operaci mladý.Koleno je neustále nateklé,bolí,přeskakuje v něm,často se tahá voda.Užívám Proenzi 3;ibalgin 400 ( při velkých bolestech Dolgit 800 )a dále stále častěji ortézu.Můj dotaz tedy zní : je 47 let málo?Jak dlouho budu tedy muset trpět?Jaký je ideální věk?
Děkuji za odpověď,Standa
Ideální věk pro náhradu kolene
(Diskuze k tématu Koleno - totální endoprotéza)
Stanislav Malý
návštěvník
Počet příspěvků: 2 návštěvník
16.2.2010 20:15
Probíhá odesílání formuláře
Ideální je býz zdravía bohatý se říká v jednom vtipu. Jakákoliv náhrada (kloub, zuby, chlopeň) je jenom náhrada, většinou nemá všechny funkce jako zdravý např. kloub. Na druhou stranu, pokud máte neztišitelné bolesti nereagující na léky a koleno máte zničené, vhodný termín k operaci je asi teď.
Takže standardní doporučení- najděte si zkušeného ortopeda a domluvte se na termínu operace. Termín závisí také na Vaší pojišťovně, nemocnice mají většinou dostatečnou kapacitu, ale pojišťovny platí jak platí, takže nemocnice většinou operují podle toho, kolik mají peněz.
17.2.2010 12:19
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?