Utrogestan a špinění místo MS

Utrogestan a špinění místo MS

Evaa  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
již 3 roky se snažíme o dítě. Od května docházíme do CAR, podstoupila jsem 3. inseminaci a pět dní po ní jsem začala užívat Utrogestan 1-1-1.
Nyní jsem v období kdy jsem měla dostat MS, ale zatím třetí den tmavě špiním. Bylo mi řečeno Utrogestan vysadit až dorazí MS.
Chtěla bych vědět, zda Utrogestan může MS zdržovat a proto se dosud řádně "nerozjela". Na IUI jsem byla 5.8. v případě, že bych byla těhotná by měl těh. test již ukázat 2 čárky? Po této době by se pozitivní test ukázal i v odpoledních hodinách?
Pokud by byl test negativní doporučujete Utrogestan vysadit?
Gyncentrum Ostrava  |  Basic member  |  Ostrava
  • 163 odpovědí
  • 7 Likes
Dobrý den,
Utrogestan může způsobit špinění.Také není vyloučena počínající gravidita.Můžete pokračovat v Utrogestanu, ale dle mého názoru je dávka nízká, obvykle se dávají 3 x 2 tbl.Po týdnu od IUI bych doporučovat těhotenský test z krve.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Utrogestan může opravdu menses blokovat, může být i příčinou, že krvácíte jen slabě.
16 dní po IUI by měl test těhotenství odhalit i z moče získané odpoledne (lepší by byl ale vzorek z rána).
Při negativitě Utrogestan vysaďte.
MUDr. Jan Šulc
  • 247 odpovědí
  • 4 Likes
Dobrý den,
doporučuji provést těhotenský test nejlépe 3 týdny po IUI, v tomto období by měl být již naprosto průkazný, je možné ho udělat i odpoledne. Pokud by test byl negativní, Utrogestan vmůžete vysadit.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
Evaa  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Vážení lékaři,

mnohokrát Vám děkuji za odpovědi - jak to někdy bývá situace se již sama vyřešila.

Související recenze a zkušenosti

Lucy 22.6.2021
Spokojený/á

Už podruhé jsme byli u MUDr Vlčka a naprostá spokojenost. Personál byl také vždy příjemný a ochotný. Kliniku jsme po výborné zkušenosti doporučili známé a další miminko bude na světě.

Související indikace

Doktor ve Vašem okolí