Zvracení a průjem po vysazení hormonů

Zvracení a průjem po vysazení hormonů

milav  |  návštěvník  |  Praha
Přeji příjemný den a prosím Vás o radu.
Dnes jsem 16. den po KETu. 14. den jsem byla na krvy a tehotensky test byl negativni a tak jsem prestala uzivat leky - 3x 2 Utrogestan, 3x1 Estrimax. (Prednison 5 mg uzivam stale, lecim jim jiz 5. mesic zvysenou bun. imunitu, alerigii na sperma a embrya).
Mam za sebou IVF a KET a zkusenost, ze po vysazeni hormonu, druhy den dostanu velmi silnou menstruaci. Dnes jsem vsak 3. den bez hormonu, menstruaci nemam, naopak jsem celou noc prozvracela, pak dostal i prujem a dnes lezim doma, protoze tento stav stale trva.
Myslite si, ze nevolnost a prujem nejak souvisi s hormonalni lecbou? Je to reakce tela, ze jiz nedostava hormony? Asi moc premyslim, a tak me napada, nejsem preci jen tehotna a zda se z krve take pozna mimodelozni tehotenstvi - ale myslim, ze pozna, jen neni zarodek pak videt na ultrazvuku, nebo se mylim?
Dekuji Vam za uklidneni, ze se nejedna o mimodel. tehotenstvi a mam treba jen strevni koliku. ...
Dekuji za Vas cas a odpoved.
Srdecne zdravi M. Vlckova
  • 247 odpovědí
  • 4 Likes
Dobrý den,
jakékoli těhotenství, tedy i mimoděložní je průkazné z krve. Pokud je 14. den po KET negativní hCG, o těhotenství se téměř jistě nejedná. Vaše obtíže nejsou velmi pravděpodobně původu gynekologického.
Po vysazení hormonů se menses obvykle dostaví v průběhu 3-4 dnů.
Se srdečným pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Těhotenský test je založen na průkazu hormonu hCG (human chorionic gonadotropin). Ten je tvořen zárodkem bez ohledu na to, kde nidoval. Negativita v dostatečném časové odstupu od transferu prakticky vylučuje těhotenství, v děloze i mimo ni. Takže se opravdu nejspíš jedná o střevní koliku.
Přeji Vám, aby potíže záhy odezněly a hlavně úspěch při další snaze o otěhotnění.
MUDr. Jan Šulc
Doktor ve Vašem okolí