Suspektní glaukom a léčba

Suspektní glaukom a léčba

Šárka  |  návštěvník  |  Praha

Dobry,den.
Pane doktore má diagnoza je susp.pro glaukomové onemocnění OPL.Nitrooční tenze je má kolísavé hodnoty 17/19 naposledy. Já se ptám jestli dostanu kapky a jaké? Je operace nutná? Děkuji Vám za odpověd ŠÁRKA
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den paní Šárko,
bohužel není dostatek informací. Zda je nutná léčba a jaká se stanovuje na základě výsledků perimetru (vyšetření zorného pole) a vhodné je doplnění OCT nebo HRT. Tato vyšetření kvantifikují vrstvu nervových vláken na sítnici. Právě ta při glaukomovém onemocnění odumírají. Následně je podle nálezu možné doplnit gonioskopii. Bez těchto výsledků Vám nikdo na dálku nedá přesnou odpověď. K léčbě mohu pouze poznamenat, že pokud bude nutná, tak první volbou jsou kapky. Těch je více druhů a volí se mimojiné i podle případných celkových onemocnění (asthma, onemocnění srdce atd).

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.,MBA
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel

barča  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,je mi 39 let před měsícem mi byl diagnostikován glaukom otevřeného uhlu na obou očích.Dostala jsem kapky travatan a měla jsem si koupit doplněk stravy Protectum Ginko Extra. Dnes jsem poprvé po zjištění glaukomu byla u oční lékařky,která mi změnila léčbu .Dala mi kapky Unilat a doplněk stravy Provens.Ráda by jsem znala Váš názor zda lékařka zvolila léčbu správně.Zatím mě nikdo o nemoci nepoučil a při otázce zda můžu oslepnout mi bylo řečeno že kapky nemoc spomalí né zastaví tudíž dřív nebo později stejně oslepnu.Ráda by jsem znala Váš názor k mému dotazu.Děkuji Barča
Zuzka  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, je mi 52 let, oční tlak mám 23/21, vyšetření perimetrem - nehodnotitelné, kontrolu mám za půl roku, kdy dle stavu event.ad LFK.Prosím o odpověď, zda je léčba správná. Žádné kapky, nic.
Děkuji Zuzana.
doc. MUDr. Petr Souček Ph.D.  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Praha
  • 39 odpovědí
  • 8 Likes
Dobrý den,

jaký je nález na perimetru a na OCT?

S pozdravem,
doc. MUDr. Petr Souček, Ph.D.
Centrum klinické oftalmologie, Praha

Zelený zákal, glaukom, zvýšený oční tlak - Související videa