Kontuze lokte

Kontuze lokte

Boba  |  návštěvník
Dobrý večer,
v srpnu 2014 jsem měla úraz, upadla jsem na ohnutý loket. RTG negativní, otok, modřina a sádrová dlaha na 14 dní.Dg. kontuze lokte. Po sundání dlahy jsem nemohla rukou hýbat a měla jsem bolesti, mám rehabilitace od září, byly mi už jednou prodlouženy - cvičení míčkování, výřivka, magnet, elektro a vaska. Příští týden mi končí. 2 x jsem byla punktovat krev s hnisem, jednou 3 a poté 2 ml, byl mi dán kortikoid injekčně, nyní se mi výpotek už netvoří, ale mám tam kuličky, bolí na dotek a nemohu se opřít o loket, to je velmi bolestivé, křupe mi v něm, nahmatávám tam nějaký dolíček a hrbolky, občas se mi stane, že chci ruku narovnat, ale blokne se a nejde a bolí to, tak ji ohnu více, a pak to jde. Co s tím?? To už tak budu mít na vždy?? Děkuji. B.V.
MUDr. René Moster CSc  |  Basic member  |  Ortopedie  |  Brno
  • 11 odpovědí
  • 4 Likes
Zdravím,
neuvádíte ve které čísti lokte byl výpotek s hnisem. Jek předpokládám, nak v zadní části a jednalo se zřejmě o potíže s tíhovým váčkem na okovcem, tzv. olekranskou burzitidu. Tomu odpovídají Vaše potíže. V tom případě lze burzu operačně odstranit.