Dobrý den, před dvěma roky jsem si při fotbale "vyhodil" pravé koleno, chtěl jsem náhle zastavit u čáry a změnit směr, šlo o pohyb s rotací kolene. Bylo slyšet křupnutí, pak jsem ležel asi 1 minutu na zemi v bolestech.
Poté jsem chodil na chirurgii kde mi následně byla vytažena voda z kolene a že vazy poškozeny nejsou. Noha nešla ohnout ani úplně narovnat. Při chůzi mělo koleno tendenci se podlomit a občas si tím i způsobuji distorzi po které skončím s ortézou a o berlích.
Chvíli jsem navštěvoval ortopédii a z kolene bylo často odstraněno menší množství tekutiny (tuk + krev). Koleno bolí pořád a při propnutí v něm cítím tlak nebo překážku (nevím jak to popsat). Žádal jsem již několik lékařů jestli by nebylo možné to nějak operativně odstranit, jelikož je mi 23 let a nemohu ani pořádně chodit na tož běhat bez toho, že bych si koleno opět vyhodil, čímž se dostávám opět k berlím a ortéze, ale všichni mi řekli, že artroskopie je zbytečná! Přitom mi udělali pouze RTG a žádné jiné vyšetření. Ve FN Vinohrady mi tvrdí, že je to úplně normální problém a že se to stává, což mi příjde jako hloupost, jelikož abych ve 23. letech nemohl pořádně chodit ani běhat, to se mi zdá dost divné.
Existuje nějaké jiné vyšetření nebo někdo kdo by mi mohl pomoci od toho problému? Vystřídal jsem již 3 doktory a všichni se na mě úplně vykašlali, řekli mi, že rentgen stačí a že se to zlepší, ale čekám už skoro 2 roky a co měsíc jsem o berlích...
Děkuji Vám za odpověď a radu Adam.