Bolest kolene při sportu a chůzi

Bolest kolene při sportu a chůzi

T11  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 Like
Dobrý den. Je mi 15 let a mám problémy s levým kolenem při sportu, dřepech, chůzi do schodu, ohnutí apod. Věnovala jsem se 6 let závodnímu lyžování a nyní hraji lední hokej. Kdysi jsem byla u ortopeda a ten zjistil, že mám posunutou čéšku, že je možnost operace, ale v mém případě by to nedoporučoval. Nějakou dobu mne koleno nebolelo, ale jakmile jsem se začala naplno věnovat ledním hokeji, bolest se vrátila. Párkrát se mi už stalo, že mne koleno v noci tak bolelo, že jsem nemohla ani spat. Nyní začíná letní příprava a já nevím, zda mám tento problém nějak řešit nebo počkat, jestli to zase přejde. Chtěla bych se zeptat na váš názor a popřípadě nějakou radu. předem děkuji
Tereza
tomino  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,rád bych se prosím zeptal při mych sportovních aktivitach při běhu mi asi po pěti kilometrech začalo píchat v levém koleni na zevní straně,potom to přešlo v bolest.Večer to bolelo při chuzi do rána se to trochu zklidnilo.Při normální chůzi nic necítím,jen když jdu ze schodů nebo se lehce rozběhnu,tak to bolí na zevní straně.na traumatologii mi byl udělán RTG a magnetická rezonance. obojí vyšetření s negativním výsledkem,ale moje problémy přetrvávají.
Albert  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
před 3 týdny jsem absoloval fyzicky velmi náročný cyklistický závod. Podotýkám, že jsem předtím nějak netrénoval. Při závodu mě začala velmi bolet kolena (měl jsem pokažené přehazovačky a tlačil jsem kopce na těžky převod). Po závodu to sem tam bolelo, ale po pár dnech to bylo i při běhu v pořádku. Dnes jsem se byl projet na kole a okamžitě se bodavá bolest vrátila. Myslíte, že to i po takové době může být stále namožené? Děkuji za odpověď
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Оrtopedie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
Jezdit jako netrénovaný z voleje závod na těžké převody do kopců považuji jako bývalý občasný cyklista za úmyslné poškození vlastního zdraví svědčící mj i o neznalosti techniky ježdění a logiky zátěže.
Kolena se vyléčit možná dají, s chybami softveru je to horší.
Honza  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,

rád bych Vás požádal o radu... je mi 34 let, a v posledních měsících mne trápí koleno. Za normálního stavu, nebo při krátké lehké sportovní zátěži je vše v pořádku, ale pokud zátěž trvá déle, najednou se objeví ostrá bolest z vnější strany kolene, která v různé síle pokračuje i po skončení zátěže. Nejhůře se pak bolest projeví po sportu např. při chůzi dolu ze schodů. Poradíte mi prosím co by to mohlo být? Měl bych navštívit specializovaného lékaře? Díky...
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Оrtopedie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
Poškození chrupavek pately. Velmi špatně se léčí. Navštivte solidního ortopeda