Bolesť pravého kolena
Dobry den. Minuly rok cez leto mi v priebehu tyzdna vyskocilo dvakrat jablcko praveho kolena a vratilo sa spat. Odvtedy mam s kolenom problemy - bolest do/zo schodov, do kopca, po zatazi (bicykel, bedminton). Brala som 3 mesiace Condrosulf 800 (08,09,10/2014) vtedy koleno nebolelo, po dobrani zacala dennodenna bolest. V 11 a 12/2014 mi bol pichnuty Sinovial Forte 1,6, ale nejake zlepsenie som nepocitila. V 04/2015 mi bol pichnuty Diprophos, po ktorom prestalo boliet koleno, aj ked nie uplne. Momentalne beriem druhy mesiac Condrosulf 800 a dalsi Sinovial one mi uz lekar nechce pichnut. Koleno bolieva z vnutornej strany, nad a pod jablckom, pri ohyvani je pocut prelupovanie a jablcko preskakuje smerom hore-dole. V 03/2015 som bola na MR s vysledkom:
Mukoidna degeneracia zadneho rohu MM - gr. I.
Osteoartritida kolena I. stupna, viac lateralne. Fokalna chondropatia lateralneho kondylu femoru dorzalne gr. IV. Chondropatia patelly II. stupna, dysplasticky tvar patelly podla Wiberge. Kalcifikaty/osifikaty parapatelarne mediallne, event. osteoproduktivnna zmena v danej lokalite. Bez zmnozennia synovialnej tekutiny v kolene. Difuzny edem podkozia.
Osetrujuci lekar mi navrhol artroskopiu, po poslednej navsteve mi povedal, ze pokial koleno neboli, tak by to zatial neriesil, ale mam sa ja rozhodnut. Chcem sa opytat na vas nazor, ci mam pockat, alebo podstupit artroskopiu? Vyriesi stav mojho kolena? Je vhodne pockat, alebo to zbytocne neodkladat a necakat, kym to bude este horsie? Obavam sa, ze po dobrani Condrosulfu sa mi bolesti vratia, tak ako minuly rok. Pri zatazi pouzivam tejpy. Dakujem za Vasu odpoved.
Mukoidna degeneracia zadneho rohu MM - gr. I.
Osteoartritida kolena I. stupna, viac lateralne. Fokalna chondropatia lateralneho kondylu femoru dorzalne gr. IV. Chondropatia patelly II. stupna, dysplasticky tvar patelly podla Wiberge. Kalcifikaty/osifikaty parapatelarne mediallne, event. osteoproduktivnna zmena v danej lokalite. Bez zmnozennia synovialnej tekutiny v kolene. Difuzny edem podkozia.
Osetrujuci lekar mi navrhol artroskopiu, po poslednej navsteve mi povedal, ze pokial koleno neboli, tak by to zatial neriesil, ale mam sa ja rozhodnut. Chcem sa opytat na vas nazor, ci mam pockat, alebo podstupit artroskopiu? Vyriesi stav mojho kolena? Je vhodne pockat, alebo to zbytocne neodkladat a necakat, kym to bude este horsie? Obavam sa, ze po dobrani Condrosulfu sa mi bolesti vratia, tak ako minuly rok. Pri zatazi pouzivam tejpy. Dakujem za Vasu odpoved.