Bolest ve stehně

Bolest ve stehně

jarosfil  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
Dobrý den, mám hrozné bolesti ve stehně levé nohy,ale pokud sedím tak ne a když déle běhám tak také ne.Žádný úraz jsem neměl, ale před šesti týdny jsem měl pro mě trošku větší zátěž a od té doby začaly tyto bolesti a stále se zvyšují.Je mi 58 let a nemám žádné jiné choroby, pouze se léčím s vysokým tlakem.
U lékaře jsem zatím nebyl.
Děkuji předem za radu
MUDr. Boris Hynek  |  Basic member  |  Vnitřní lékařství  |  Rychnov nad Kněžnou
  • 20 odpovědí
Dobrý den, navštivte neprodleně svého lékaře, který by měl vyloučit přítomnost trombozy žil. Hezký den
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,
je velmi pravděpodobné, že Vaše potíže mohly vzniknout přetížením stehenního svalu, jak uvádíte, zvýšenou námahou. V takovém případě často přetrvává zvýšené bolestivé svalové napětí, které je potřeba uvolnit. Doporučila bych Vám protahovat stehenní sval (záleží na tom, kde přesně Vás stehno bolí, zda zepředu, zezadu či ze stran – každý sval se protahuje jinak), popřípadě si zajít na masáž dolních končetin. Pokud jde o klasické přetížení, bolesti by se měly po masáži a každodenním protahování po několika dnech alespoň zmenšit.
Zdravím,
Mgr. Gabriela Černá
moja1112  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,již necelý mne bolí pravá dolní končetina,blížeji oblast pravého stehna,kyčle,pr.hýždě a bederní oblasti.Znatelný otok na stehně a v bedrech.Prošla jsm spoustou vyšetření,kde se celkem nic neshledalo...ortopedie..kyčle volné,lassengue negat......RTG páteř a P kyčle...lehká sinistroskolioza,lordoza plošší,místy mírná incip.def.spondyloza...EMG ...v m.vastus lat vyrazně prořídlá svalová vlákna,nález nemá typicky neurogenní charakter,ale ani mogenní charakter...neurologie...RHB..bez efektu....Lab...FW72/86,CRP 10,2...CT,MR L páteře nález celkem negativní...ORL..neg.RTG plic neg.....jsem bezradná a můj praktický lékař se mi zdá také,bolest není nesnesitelná,ale omezuje v pohybu a práci.Pokračuje směrem dolů ke koleni a níže,chůze do schodů i z nich je obtížná...děkuji předem za váš názor.
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

vzhledem k výše uvedeným negativním nálezům vyšetření je pravděpodobné, že Vaše potíže jsou způsobeny tzv. funkčními poruchami pohybového systému, jako jsou kloubní blokády a svalové spasmy nejrůznějšího původu (sportovní či pracovní přetížení, nevhodné držení těla a pohybové stereotypy, jednostranné zatížení apod.). V tom případě je třeba, aby Váš stav zhodnotil fyzioterapeut v rámci kineziologického rozboru a případně doporučil cílenou rehabilitaci

S pozdravem,
Mgr. Gabriela Černá