Bolest nohy při menstruaci

Bolest nohy při menstruaci

Michaela Roubíčková  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
Mám bolesti pravé nohy, ta bolest je nad kolenem. Ale vždy pokaždé, když dostanu menstruaci. Mám hrozné bolesti, a nevím co s tím. Můj gynekolog také ne, neřeší to, prostě neví. A je mi 16 let. Moc Vám děkuji za radu. Michaela Roubíčková
MUDr Martina Rosická Ph.D.  |  Basic member  |  Endokrinologie  |  Praha
  • 8 odpovědí
Dobrý den,
napadá mě jedině, zda se nemůže jednat o syndrom pánevního dna. Zde posílám odkza na článek XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Pokud se v tom poznáváte, zkusila bych se nechat vyšetřit u nějakého rehabilitačního lékaře s holistickým přístupem (takoví jsou například na klinice Monada v Praze 4 na Opatově...mám s nimi osobně velice doboru zkušenost). Držím palce a přeji hezký den
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

lokalizace Vaší bolesti při menstruaci není úplně typická. Jelikož Váš gynekolog žádné interní nálezy neobjevil, je nejpravděpodobnější, že bolesti jsou způsobené tzv. zřetězenými funkčními poruchami v pohybovém systému. To znamená, že se ve určitých svalech nachází místa se zvýšeným napětím, případně určité klouby jsou v nevýhodném, tzv. blokovém postavení. Tyto změny se mohou "řetězit" například z oblasti pánve i do dolních končetin apod. Jelikož během menstruace dochází vlivem hormonálních změn k uvolnění vazů, tyto změny se tak zvýrazní a mohou působit bolesti. Doporučuji vám navštívit fyzioterapeuta nebo rehabilitačního lékaře, který Vás vyšetří a pomůže odstranit případně nalezené "fuknční změny".

Mgr. Gabriela Černá
Centrum komplexní péče Dobřichovice s.r.o.  |  Basic member  |  Dobřichovice
  • 29 odpovědí
Dobrý den,
přikláním se také k názoru, že se může jednat o zřetězení funkční poruchy a doporučuji vyšetření rehabilitačním lékařem a fyzioterapeutem.
Naše centrum také upřednostňuje holistický přístup k pacientům, můžete se na nás obrátit.

S pozdravem

Mgr.Renata Léblová

CKP Dobřichovice
monika M.  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Mám stejný problém jako Vy. Bolí mě vždycky jen pravá noha první den menstruace. Dávala jsem si to do souvislosti s nitroděložním tělískem, protože mám ty bolesti od té doby, co ho mám zavedené. Myslela jsem, že tlačí na nějaký nerv a tím bolí až brní jedna noha. Včera mi ale zdravotní sestra poradila nechat si udělat Quick test na srážlivost krve na hematologii. To je důležité a jednoduché vyšetření a každý kdo má takový problém by odběrem krve měl projít URČITĚ. Je to základní vyšetření a dvě moje sestry trombózou prošly. Podle mě to souvislost má. Zkuste to, já jdu na to hned v pondělí. Držím palce!
Ali  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Mám také stejný problém...první den menstruace mě pak pobolívá v kříži, v podbříšku a jde mi to do nohou...cítím jakoby bolest tlak uvnitř. Nikdy jsem to neřešila.. Poradíte mi prosím, na koho bych se měla obrátit? Děkuji...

Reakce na Ali

Karel Štěpánek  |  Basic member  | 
  • 32 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den. Zkuste prosím reflexní terapii. Mám s tím výbornou zkušenost.
Jedná se o zablokovanou krční páteř a taky o SI skloubení. Karel Štěpánek Reflexní terapie Jihlava.