Karpál a hrozba operace

Karpál a hrozba operace

vladenka18  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
Dobrý den, již jednou jsem vám psala, že mám bolesti v zápěstí a vy jste mi doporučili, abych se nechala řádně vyšetřit. To jsem také udělala. Byla jsem na ortopedii, kde mi udělali ultrazvuk s tím, že jde o namoženou ruku z práce. Byla jsem také na měření karpálů, kde mi naměřili na zápěstí 4.2 s tím, že je vše v pohodě. Chci se zeptat, do kolika jednotek je ruka ještě v pořádku a kdy už hrozí operace. Jestli totiž příště na karpálech neprojde, hrozí mi, že mě z práce vyhodí.Díky za odpověď Vlaďka Š.
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
Bolest v zápěstí nemusí mít nic společného se syndromem karpálního tunelu. Ten se projevuje zejména potížemi typu brnění, necitlivosti , "přeležením" palce, ukazováku a prostředníku z dlaňové plochy ruky. Typicky v noci , pacienti často musí končetiny protřepat. V těžších případech se objeví poruchy citlivosti, poruchy síly svalové a obratnosti. EMG průkazně potvrdí poškození nervu. Pokud je EMG v pořádku, nemá smysl bádat nad !jednotkami" a operací. Potíže nejsou od karpálního tunelu. Příčinou mohou být například spoušťové boy ve svalech předlotkí a paže nebo v oblasti lopatkové svaloviny.
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, paní Vlaďko,
je mi líto, že máte takovéto problémy, ale doporučuji Vám rázovou vlnu, která dokáže úspěšně léčit karpální tunel. Bohužel není hrazena z veřejného zdravotního pojištění.
Přeji brzké uzdravení,
Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX