Kotník nateklý po 4 týdnech od podvrknutí

Kotník nateklý po 4 týdnech od podvrknutí

axplus2  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
Dobrý den.

7.3.2014 jsem si podvrtl kotník. Nemohl jsem na něj ani došlápnout a byl hodně nateklý. Proto jsem ihned vyhledal lékaře. Poslal mne na RTG, kde se mu nelíbilo světlé místo na kotníku. Dal mi ortézu a řekl že se mu mám za týden přijít ukázat. Při další kontrole mi řekl, že se zlomenina ani nalomení nepotvrdilo a poslal mne domů. Další kontrola byla za 2 týdny. Kotník nebyl ještě zcela odpuchlý a proto mi doporučil, ať si ortézu ještě nechám další týden a na 11.4 mi napsal rehabilitaci.
Včera (7.4) jsem se rozhodl, že si ortézu sundám a na kotník začnu pomalu chodit. První jsem uskutečnil krátkou procházku a noha byla ok. Dneska jsem to možná přehnal a kotník mi celkem natekl. Nebolí mne, můžu s ním omezeně a bezbolestně pohybovat (vzhledem k ochablým svalům a staženým šlachám).

Chci se tedy zeptat, jestli je to normální nebo jestli jsem sundání ortézy uspěchal a můžu si tím přivodit další problémy? Nechci si přivodit vyskakovací kotník.
Kdy poznám, že na nohu můžu začít chodit? (První 3 týdny od úrazu jsem chodil o berlích, 4. týden jsem na ni pomalu začal našlapovat i s ortézou).

Ještě poslední otázka: Neustále se mi na noze vytváří podlitiny (u prstů a na pravé straně chodila pod kotníkem). Je to normální nebo se mám strachovat? Ty modřiny se mi dělaly i když jsem měl ortézu.

Předem Vám moc děkuji za jakoukoliv odpověď! =o)
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
je to dost jednoduché, neléčete se sám nebo podle rady jiných. Co člověk, to jiný názor, budete z toho jelen. Léčete se na základě kontrol a doporučení Vašeho ošetřujícího lékaře.
prim. Moster, Revmacetntrum

Související zákroky