Bolest po operaci skoliózy

Bolest po operaci skoliózy

dethysek  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
Jsem 3 roky po operaci páteře. Ze začátku to bylo vše v pořádku, ale teď poslední dobou mě to začalo dost bolet. Není to zas taková bolest, ale spíše to je nepříjemné. Zkusil jsem dost věcí a nic mi nepomohlo. Nedávno jsem zkusil si dát pár šluků z marihuany. Během chvíle potom jsem cítil jak se zádům ulehčilo. Přiznám se že jsem to cítil po celém těle. Divil jsem se, ale 3 dny jsem vůbec nic v zádech nepociťoval. Po 3 dnech jsem zase je začal cítit. Chci se zeptat, jestli na to fakt marihuana působí? A kdyby ano, jestli by to šlo na předpis?? Předem děkuji za odpovědi :)
NocNi1  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 28 odpovědí
  • 1 Like
Kolik stupňů a v kterých částech páteře jste měl před operací? Kolik je Vám let? Kde Vás operovali?
dethysek  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Měl jsou skoliozu do S. horní myslím že jsem měl 54 stupňů a spodní 49 stupňů. Je mi 19 let, a operovali mě ve FN v Brně.
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
Nemyslím. Že vaše potíže jsou indikací k léčbě konopím. Marihuana a látky v ní obsažené samozřejmě dokáže velice dobře ovlivnit vnímání bolesti . Záměrně píšu vnímání , protože bolest samotná je zkrátka vnímána kvalitativně jinak a nemusí člověku tolik vadit. Nicméně si představte ty tisíce nebo desetitisíce lidí, kteří navštíví ročně lékaře pro bolesti hlavy, zad, kloubů, že by svoje potíže řešili tímto způsobem . To bychom se za chvíli stali skutečně veselým národem s minimálním HDP :-)
Vaše bolesti jsou zcela jistě způsobené svalovými reaktivními změnami a je potřeba je řešit rehabilitační léčbou.
MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 346 odpovědí
  • 61 Likes
Dobrý den, užívání marihuany také nedoporučuji, zkuste rehabilitaci pod vedením zkušeného fyzioterapeuta, to je základ, na bolest pak analgetika nebo léky na uvolnění svalstva - ty však jen při potížích, ne pravidelně.
S pozdravem