Výhřez a příšerné bolesti

Výhřez a příšerné bolesti

Marcela  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobry den.Potrbuji radu CT:L3/4 stredne pokroc.diskopatie,spondzlosa,spondylartrosa,retrolysthesaL3 s posunem do 3mm.primo-sekund.zuz.pat kanalu pod 16mm,drobne zadni osteofyty.Paramedialni protruse na hranici hernie zasahujici doleva intraforaminalne. L4/5 lehka diskopatie,spondylarthrosa,v popredi levostr.paramedialne-intraforaminalni hernie.tesne pomery v okoli odstupu korene L5 vlevo.Zesileni lig.flava,norm.sir.pater.kanalu. L5/S1 pokroc.osteochondrosa s vakuum fen.spondylartrosa.Pokroc.osteofyty po celem obvodu kryc ploch vcetne zadnich.Cirkul.chron.hernie.MR nic takoveho nepopisuje a neurochirurg rek ze operovat nebudou.Mam priserne bolesti,problemy s mocenim,7mesic PN a nikdo nic nedela.Moc dekuji za odpoved.
Revmacentrum®  |  Premium member  |  Brno
  • 1307 odpovědí
  • 21 Likes
Zdravím,
zkuste konzultovat jiné neurochirurgické pracoviště.
Váš konzultant neurochirurg má svůj názor. Možná, že jiné pracoviště bude mít názor jiný nebo Vám doporučí řešení Vašeho bolestivého stavu.
prim. Moster, Revmacentrum
Marcela  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobry den,dekuji Vam za odpoved.Neurochirurg me poslal na nervove odd.v C.Budejovicich nemocnice:ze maji dodelat vysetreni punkce... a doktorka me vyhodila,ze me nebude hospitalizovat ani prebirat do pece.Myslim si ze takovy lekar tam nema co delat.Uz si platim cviceni a masaze protoze kvalitni rehab.Vam nikdo nenapise.Jaka je cesta ke kvalitnim lekarum.Uz nechci Budejovice.Ted misto lecby me poslaly na referat LPS.Dekuji
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
DObrý den,
pokud MRI neprokázalo žádné změny, tak by měl platit nález z MRI a CT se nebude brát v potaz.
Neurochirurg na podkladě CT nikdy nebude nic dělat, až dle MRI a pokud je MRI dobré, tak nezbývá nic jiného než konzervativní terapie - rehabilitace.
Pokuste se vyhledat odborníka na fyzioterapii páteře a cca 3 měsíce se věnovat rehabilitaci.
Určitě je třeba vaše záda dobře vyšetřit (rehabilitačne, pohybové testy....), aby následné RHB byly cílené a správné protože pokud je MRI bez nálezu, tak by Vám dobře provedená rehabilitace a cvičení měli pomoci.
S pozdravem V.Kovalovský
SILVIE  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den.
Mám po operaci hernie disku L5/S1.znovu mi začali velké bolesti kdy se nemůžu ani otočit na posteli protože bych se zbláznila,bolení v podbříšku kyčlí a noh ani nemluvím .Nevím co s tím .Poradíte .Děkuji
Revmacentrum®  |  Premium member  |  Brno
  • 1307 odpovědí
  • 21 Likes
Zdravím,
bez váhání navštivte bez odkladu neurochirurgické pracoviště, kde jste byla operována.
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

SILVIE  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 3 odpovědí
Dobrý den.
Mám za sebou MRI. A JE TAM PSÁNO:ModickII L5-S1,nízký disk,centrálně protruse,foramina zůžena adekvátně diskopatii.
L4-5,L3-4...diskopatie s osteochondrotickou jemnou protrusí.Prosím co s tím.Děkuji Silvie

Reakce na SILVIE

SILVIE  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 3 odpovědí
prosím odepíšete.děkuji silvie

Reakce na SILVIE

Revmacentrum®  |  Premium member  |  Brno
  • 1307 odpovědí
  • 21 Likes
Zdravím,
podle MRI je nález poškození mezibratlové ploténky nealarmujícího stupně. Jde o degenerastivní snížení ploténky s lehkým vyklenutím do páteřního kanálu. Nejsou ale postiženy žádné nervové struktury či mícha. Podle nálezu není indikace k operativní léčbě, ale ke konzervativní léčbě. Léčba může být sériemi infuzí, máme k dospozici i léčbu ozonoterapií O3.
prim. Moster, Revmacentrum / SurGal Clinic

Reakce na Revmacentrum®

manicemanice  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 5 odpovědí
dobrý den,mám problémy se zády asi 5 let osteochondrozaL5-S1 dorz. protruze L4/5,iritačně zánikový s hypestezií v dermatomu L5 a S1,objemnédorsální spondylofyty TH 10 a 11 zasahující do páteřního kanálu,osteochondroza TH 9/10,snížená meziobratlová štěrbina L5/S1 se známkami osteochondrozy.Prosím o vysvětlení a zda je nutná operace.Martina

Reakce na manicemanice

manicemanice  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 5 odpovědí
prosím o Vaši odpověd.Moc děkuji Martina

Reakce na manicemanice

manicemanice  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 5 odpovědí
mám velké bolesti ,špatně se mi dýchá,nemohu se úplně nedechnout a mám velké bolesti v rukou a necítím pravou nohu,mám jí necitlivou.už jsem měla nezpočetně kapaček ,cvičení mi nedoporučují.co myslíte Vy,jak dále pokračovat

Reakce na manicemanice

MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 76 Likes
Dobrý den,
už to tady bylo několikrát:
operace má smysl a žádoucí efekt tehdy pokud:
1) je jasný nález na NMR ve smyslu útlaku nervových struktur ( kořenů a nervů
2) odpovídá tomu klinický nález a potíže pacienta
3) obtíže ( bolesti a poruchy svalové síly ) se nelepší v horizontu 8-12 týdnů po plnohodnotné konzervativní léčbě.
Všechny podmínky by měly být splněny současně. Pokud jen jedna chybí. výsledek operace může být sporný.

Vaše snímky jsem neviděl, nvyšetřoval jsem Vás , ale z vašeho popisu:
Vaše potíže jsou velmi různorodé ( dýchání, ruce, nohy ) a nelze je rozhodně svádět na vámi popsané degenerativní změny hrudní a bederní páteře . Tudíž bod 2 není splněn.
Na vámi udaném popise NMR není žádná markantní změna svědčící pro útlak kořenů nervových. Ve vámi popsaném neurol. nálezu nejsou žádné známky poruchy reflexů a svalové síly.
Já osobně ( ovšem na základě znalostí pouze výše uvedených faktů ) bych ve vašem případě operační zákrok rozhodně neindikoval !!!
Nevím kolik je vám let, ale výše popsané nálezy nejsou ničím vyjímečným u lidí nad 50 let.
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
rozhodně vyhledejte specialistu neurologa či neurochirurga, který Vás vyšetří a poradí Vám, co je třeba udělat, abyste se bolesti zbavila. Asi ideální by bylo pracoviště, které Vás operovalo.
Bez pořádného vyšetření asi nelze nic jiného poradit.
S pozdravem V.Kovalovský