Výhřez a přednostní operace

Výhřez a přednostní operace

Vorlik123  |  návštěvník
  • 5 odpovědí
Dobrý den, mám již asi měsíc a půl čím dál horší bolesti zad a levé nohy kvůli výhřezu disku L5 S1, dle MR o 10 mm vlevo. Nepomohli rehabilitace ani cvičení. V současné chvíli ležím v HK v nemocnici a čekám na operaci, která ale bude prý nejdříve kvůli akutnějším případům až za 10 dní což si při současných bolestech nedokáži ani představit. Neležim, nesedím, nespím, nemůžu najít úlevovou polohu, žádné infuze, injekce prášky nic nezabírá. Je mi 30 let a pracuji jako voják z povolání. Je vůbec šance že by mě někde, i třeba na soukromé klinice za peníze, vzali dříve a od nesnesitelné bolesti mi pomohli? Rád bych měl co nejmenší trvalé následky. Děkuji za každou radu a vaši zkušenost. S pozdravem Jirka oivorlik¢rum.cz
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 76 Likes
Dobrý den,
je to trošku bizarní. Ležíte na klinice a píšete o radu na internetové fórum. Nicméně vámi žádanou radu nemám. Předpokládal jsem, že vojáky by mohla řešit střešovická nenmocnice, ale asi to tak koukám není.
Spíše se domluivte s ošetřujícími lékaři, aby zvolili radikálnější analgetickou terapii.
Vorlik123  |  návštěvník
  • 5 odpovědí
No spíše je to dost smutné, protože i dnes po vizitě mi nikdo nebyl schopný říct, jak, kdo a kdy mě bude operovat, jaké mi hrozý následky atd. Čekal bych že jako válečného veterána mě vezmou v Praze v UVN přednostě ale taky niavní domněnka, zřejmě pouze propaganda. Do toho mi dnes oznámili, že mi to zřejmě neuznají ani jako pracovní úraz, ikdyž se mi to stalo v zaměstnání a mám na to spousty svědků. Po 8mi letech u výsadkového praporu by mě zajimála jiná příčina odrovnání mých zad.?!
Revmacentrum®  |  Premium member  |  Brno
  • 1307 odpovědí
  • 21 Likes
Zdravím,
když se kolegové rozhodli k operaci, tak asi nic jiného nezbude. Zejména, když je obrna nervů.
Konzervarivní léčba ke zmenšení bolestí ještě připadá v úvahu periradikulární terapie (PRT). Ale odborníci vědí asi co dělají.
Jste voják, tak se držte !
prim. Moster, Revmacentrum
Vorlik123  |  návštěvník
  • 5 odpovědí
No já proti rozhodnutí mě operovat nic nemám...oni jsou doktoři a musí vědět kdy už je to na operaci a kdy ne. Konečně asi i pochopili že si nevymýšlím a bolest je opravdu veliká, když mi nezabírají infuze, injekce dolzinu, prášky oxycontinu...a to myslím, že nejsem žádná slečinka co hned fňuká a se vším běží za doktorem. Spíše mě dost udivuje jejich přístup. Nemít tady internet a možnost sám si vypátrat co takto vyhřezlá plotýnka obnáší nevim kdy by mě s tím chtěli seznámit. Bohužel, ted jsem volal do kliniky Askleption kde mi oznámili, že nukleomii od roku 2012 nedělají, nemají již smlouvu s Homolkou kde operaci prováděli. pochopte, že bych jako aktivní sportovec ve 30 letech nerad skončil jako "pajda", kterýho nezaměstnají ani jako hlídače v Albertu. Ale tak třeba jim jen křivdím a mají toho moc, tak se mi nestíhají věnovat. Nesmim si je rozeštvat aby to nemělo vliv na operaci...nechci tady ležet ani o den déle.

Reakce na Vorlik123

MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 76 Likes
Víte, ona ještě platí, resp. měla by platit zásada, že operaci provádí to pracoviště, které ji indikovalo. Rozhodnutí operovat předchází zhodnocení především neurologického nálezu. Pokud nemáte poruchy svěračů ( což u velkých výhřezů bývá ) , není indikace k akutní operaci. To znamená, že stejně jako ve vašem případě snese odklad. Dnešní medicína má solidní možnosti jak tlumit bolest. Je potřeba o tom s kolegy promluvit. Možná důrazněji .
Jinak nemyslím, že by vás jiná pracoviště s radostí přijala a druhý den vás operovala na základě cizí indikace.

Reakce na MUDr. Tomáš Vilhelm

Vorlik123  |  návštěvník
  • 5 odpovědí
Ano to chápu. Bylo by mi to i trochu proti srsti jim po vyšetření a hospitalizování utéct někam na jinou kliniku, kde by body od pojištovny za provedení operace "schrábl' někdo jiný. Moje přitélkyně je zdravotní sestra takže trochu už vím jak to chodí. Ale mě jde jak jsem psal výše o jediné, a to abych se dostal pod ruce opravdu špičkovému chirurgovi, který udělá maximum pro mé zdraví. Vim, že druhá polovina úspěchu záleží na rehabilitaci a mém aktivním cvičení po operaci. Četl jsem, že např. MUDr. Chrobok z Prahy je špička ve svém oboru, a kdybych neměl tak silné bolesti tak věřtě, že bych čekal týdny i měsíce na operaci u něj ale to by mi v současné době dřív zkolaboval organismus z těch opiátů atd co užívám...a bez nich to bohužel nejde. Nikdy jsem si nesáhl na takové dno jako v několika předchozích dnech. A jako třešnička na dortu mě dnes opravdu dorazila zpráva, že mi to nebude uznané jako pracovní úraz... k tomu už nemám snad ani co dodat.
Vorlik123  |  návštěvník
  • 5 odpovědí
Dobrý den, mohl byste mi prosím říci ve stručnosti co ta terapie (PRT) obnáší? Děkuji

PS: Jsem voják...né superman :-)

Reakce na Vorlik123

MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 76 Likes
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na Vorlik123

Revmacentrum®  |  Premium member  |  Brno
  • 1307 odpovědí
  • 21 Likes
Zdravím,
je to protizánětlivá léčba, kdy pod kontrolou CT se aplikuje do oblasti ploténky či nervového kořene protizánětlivá směs.
CT je computerová tomografie.
Chápu, že nejste superman, ale předpokládám že vojáci - paragáni - mohou být něco jako supermani :-)
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

Vorlik123  |  návštěvník
  • 5 odpovědí
Děkuji za info. Snad semnou brzy zkonzultují všechny možnosti, které u mě přichází v úvahu. Budu vás informovat jak jsem dopadl. Právě že jsem si na supermana až moc dlouho hrál a vše v práci řešil i přes bolest a kašlal na zdraví...ted když vidim jak ode mě armáda a jeji doktoři odvracejí tvář už bych se kvůli ničemu nepřetrhl...