Boule v oblasti žeber

Boule v oblasti žeber

stumunnikola  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, kamarád při fotbale hodil rukama míč a něco se mu stalo v oblasti žeber. Pod právým prsem víc do boku se mu udělala boule,cítím to hmatem jako by mu vystouplo žebro.
Byl na rentgenu,rentgenovali ho zezadu,ale řekli mu,že to není zlomené,dali mu pouze prášky na bolest,ale mně se nelíbí ta boule.
Nevíte,co by to mohlo být?
Já mu říkám,ať si dojde pro jistotu ještě na jeden rentgen,nebo k jinému lékaři,i když vím,že zlomené žebro musí být jenom v klidu,nedá se sním nic jiného dělat,ale co když je vyhozené jinam,to se srovná samo.
Děkuji za možnou radu
Munzarová
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
Vzhledem k tomu, že žebra jsou připojena k prsní kosti pomocí kloubku , může jít o blokádu nebo částečné vykloubení žebra v tomto koubku. Stejně tak může jít o problém prsního svalu . Vzhledem k tomu, že stav nastal náhle , není potřeba se příliš obávat . Za pár dnů by to mělo být v pohodě.
Dr. Michal Joshua Frána MBA, MHA, LL. M.  |  Basic member  |  Fyziatrie, balneologie a léčebná rehabilitace  |  Praha
  • 170 odpovědí
  • 21 Likes
Dobrý den,

pokud se jedná o blokádu žebra, je vhodné vyhledat fyzioterapeuta a žebro odblokovat. Před odblokováním je vhodné absolvovat vyšetřením odborným fyzioterapeutem. Pokud máte zájem, tak mne kontaktujte. Věnuji se reprezentaci bojových sportů a podobné obtíže řeším velmi často.
S pozdravem Frána Praha
Kubajs  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 3 odpovědí
Dobry den, vsiml jsem si tech bojovych sportu a vy by jste mohl byt presne ten clovek co by mi mohl poradit a popripade uklidnit ze neumiram 🤦‍♂️😁 delal jsem nekolik let thajsky box a dostal jsem jednou fakt osklivej hak na zebra na levej bok jakoby zespoda...okamzite jsem sel do kolen trener rikal ze dobry a horko tezko jsem se soukal do auta a po hodine muceni jsem jel pohotovost, tam ct ale na trikrat a napotreti kdyz se teda udajne povedlo bylo vse v poradku...nekolik mesicu jsem me tam rylo a pul roku po pri blbem psiknuti to jeste bodlo v tom miste...asi po roce jsem na to zapomel mel autonehodu a na to same misto se krusnul o volant, ne moc ale zas jsem to cejtil navic jsem si v tom mistw nahmatal tvrsou bouli na konci zeber jakoby ke stredu...utekl dalsi rok boule tam furt je, nejak neboli ale kdyz lezim na brise je to jako bych lezel na sisce... prekazi mi to a je to docela ostre a tvrde na pohmat, prijde mi jakobych tam mel schod uplne...je to normalni vzhledem k tomu uderu tam mam se bat? Do nemocnice se bojim uz popravde poprve mi rekli ze dobry zlomeneho nic slezina cajk ale co ta tvrda boule co mi tam trci? Poradte prosim...kdyztak muj email aximbukaj@gmail.com diky moc

Reakce na Kubajs

• 3 odpovědí
Je to zhruba na prst daleko pod prsni kosti, byla to typicka paraganska padina uder zakoncenej vrutem 😁

Reakce na Kubajs

• 3 odpovědí
Zahrabl jsem se v goglu tam sama rakovina do toho jeste sileny od ty doby co o tom vim 😁🤦‍♂️