Následky hematomu na stehně

Následky hematomu na stehně

Jirásek  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
před půl rokem jsem padl bokem z výšky na schod a na stehně jsem si udělal velký hematom. Na sonografii tehdy zjistili v hematomu nějaké útvary, které nemohli odsát. Místo po hematomu už není patrné (jen trochu jiná barva kůže) ale občas hodně bolí (zejména při prochladnutí). Můj lékař mi to nevěří, tak jsem si sám sehnal a zaplatil 6x ozařování laserem - bez zlepšení. Nyní zkouším různé masti.
Dotaz: Jakou metodou se dá zjistit problém ve svalu stehna? Jak se jmenují případné zapouzdřené útvary po hematomu? Jak se dají po půl roce léčit nebo odstranit? Děkuji
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1228 odpovědí
  • 21 Likes
Zdravím,
skutečně po odtržení vrstev měkkých tkání v oblasti zevní strany stehna (decolement) dochází ke krvácení do vzniklé dutiny. Pokud je krev v této vzniklé dutině již stražena, nedá se punkcí odsát. Tato dutina se může změnit zcela po vyhojení ve vazivo, ale mohou přetrvávat menší dutiny nebo jedna dutina, která přetrvává a může se za určitých okolností stále plnit tělními tekutinami. Tyto útvary se nazývají poúrazové pseudocysty. Jejich průkaz je jednoznačně metodou ultrazvuku (USG vyšetření). Lze samozřejmě použít i jiné metody - CT nebo MRI. Léčba rázovou vlnou může přeměnit tyto pseudocysty ve vazivo a proces vyhojit.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
ravelli  |  návštěvník
  • 3 odpovědí
Dobry den ,jsem cecho-nemec,ted pracovne v Brne,pri sportu jsme se zranil/podvrtnute hlezno/mam neustale bolesti ,snazil jsem se k vam dostat ,bohuzel jsem byl odmitnut,toto me velice zarazilo a predevsim zklamalo :-(( Hosek Richard

Reakce na ravelli

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1228 odpovědí
  • 21 Likes
Kapacita našich ambulancí je samozřejmě omezena a v současné době je vyčerpána z důvodu již dlouhodobě objednaných pacientů. Zásadou našeho pracoviště je kvalita, nikoli kvantita vyšetření.
Není však problém se objednat k vyšetření, dle Vašeho zájmu, mimo standardní ambulantní dobu, v tomto jistě Vám vyjdeme vstříc.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na Revmacentrum®

ravelli  |  návštěvník
  • 3 odpovědí
Dobry den,dekuji za odpoved,udelam si u vas individualni termin ,
MUDr. Martin Dlouhý  |  Basic member  |  Ortopedie  |  Praha
  • 3 odpovědí
Dobrý den.
k vysvětlení kolegy bych pouze připojil naši zkušenost s rázovvou vlnou. Po tak dlouhé době od úrazu Vám asi masti nepomohou. Léčbu rázovou vlnou můžeme opravdu doporučit i když v ortopedii nic není 100%
Jirásek  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
rázovou vlnu na pseudocysty ještě zvážím. Mám totiž čerstvou zkušenost s rázovou vlnou na dlouhou šlachu bicepsu (po fyzickém přetížení zánět, za 2 měsíce sono zjistilo "hyperechogenní léze 7x5x2mm, zřejmě bez kalcifikace"). Po první aplikaci rázové vlny " 3x 1000R, fr. 5""(přístroj byl veden okolo šlachy - hlavně na ramenní kloub) mám na rameni (po úderech na kloub) bolestivou modřinu.
Doplňující otázky: má přístroj působit na šlachu nebo okolo? Má se na něj tlačit? Múže být poškozen kloub?
Děkuji
Jirásek, Praha
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1228 odpovědí
  • 21 Likes
Aplikace rázové vlny je naprosto individuální. Záleží na typu přístroje - zpravidla lze nastavit tlak (v barech), počet rázů a frekvenci aplikace, rovněž jsou k dispozici různé velikosti aplikačních hlavic, které usměrňují rázovou vlnu. Rovněž záleží na kvalitě cévního systému pacienta (fragilitě kapilár) a na srážlivosti krve. Veškeré tyto aspekty mohou ovlivnit stav měkkých tkání po aplikaci a může skutečně vzniknout někdy menší krevní výron. Tyto okolnosti musí následně zvážit aplikující terapeut. Z těchto důvodů se musí přistupovat ke každému pacientovi individuálně a individuálně namodelovat způsob aplikace rázovou vlnou.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
Ortopedie Zlín  |  Basic member  |  Zlín, Slavičín
  • 20 odpovědí
Dobrý den,pane Jirásek,
přidávám se k diskusi.Pokud je již cca 1/2 r.po úrazu,dle USG šlo o haematom, navíc šel špatně odsát, je pravděpodobné, že došlo k vzniku drobných kalcifikací ve svalstvu, v místě původního haematomu.
Pokud jsou nejen bolest, ale i pocit tužšího svalu, menší svalová síla,pocit zkrácení svalu,je aplikace rázové vlny rozumné řešení s největší šancí na dobrý efekt. Vede totiž nejen k rozbití drobných kalcifikací, ale i k velkému prokrvení, tedy k revitalisaci svalu. s pozdravem
MUDr.Milan Krejčí www.ortopediezlin.cz
ravelli  |  návštěvník
  • 3 odpovědí
Navstivil jsem revmacentrum Mudr.Mostera,musim smeknou,absolutne profesionalni pristup,prijemne prostredi a personal,citil jsem, se konecne jako nekdo komu chteji pomoci,byl jsem nejdrive odborne vysetren,pote mi bylo vysvetleno co mi je a jak se to bude lecit,zacalo se razovou vlnou,pan primar me "predal" svemu kolegovy,ktery me vysvetlil vse ohledne razove vlny,poplatku atd,byl jsem OPRAVDU spokojen,razovou vlnu si pacient hradi sam,ovsem investuji do SVEHO zdravi ,tudiz je to dobra investice!!!!!Pevne verim ze budu po dlouhe dobe zbavem bolesti hlezna,
ROMEO  |  návštěvník  |  Hessen
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jestli se dá rázová vlna aplikovat i v obličeji? Po úderu do obličeje se mi pod okem na lícní kosti udělala "taková boule". Po jejím "rozpuštění" mi tam zůstala tvrdá část (což by mohla být poúrazová pseudocysta). Problémem je, že pokud mám hlavu sklopenou k zemi, tak se mi dá tvrdá část napustí krví a vytvoří jakousi bouli, a proto bych se toho rád zbavil.

Předem Vám děkuji za odpověď,
M.
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, rázová vlna se na obličej aplikovat dá, ale je nutné mít správné koncovky aplikátorů, aby ošetření nebylo nadměrně bolestivé. Takto vybavené bývají obvykle akorát pracoviště s rázovou vlnou od firmy STORZ. Pokud dělají tyto aplikace, tak by měli mít teflonovou koncovku. Možné je i s normální, ale nesmí to být moc bolestivé, což je individuální.
S pozdravem V.Kovalovský - XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
ROMEO  |  návštěvník  |  Hessen
  • 2 odpovědí
Moc Vám děkuji za odpověď! Nevíte náhodou, kde mají v ČR tyto rázové vlny od firmy STORZ? Pokoušel jsem se to hledat, ale byl jsem neúspěšný.

Nedokážete jen tak orientačně odhadnout, jaká je pravděpodobnost úspěšné léčby a nebo nemáte s aplikací v obličeji nějaké vlastní zkušenosti? Přijde mi zvláštní, že by rázová vlna dokázala rozložit ty poúrazové pseudocysty...

Předem Vám děkuji za odpověď,

M.

Související recenze a zkušenosti

Léčba rázovou vlnou - Související videa

Doktor ve Vašem okolí