Dobrý den,
podruhé jsem podstoupila nitroděložní inseminaci.První pokus proběhl bez problémů, ale bez úspěchu, při druhém pokusu byla nejdříve ultrazvukem potvrzena ovulace,proveden transfer, po 60min. začaly ohromné bolesti celého břicha - křeče a přetrvávaly celý den a noc - nemohla jsem se ani hnout-jen jsem ležela, večer teplota 37,5 při jakémkoli pohybu bolest a pocit na omdlení-nikdy nic takového nemívám, druhý den je lepší, ale při jakémkoli otřesu cítím bolest celého břicha - i při jízdě autem a sebemenší aktivaci břišního svalstva.Lékař přiřkl problém jinému zpracování odebraného spermatu v laboratoři než poprvé a přislíbil odeznění bolesti do 6hodin, jiný lékař stanovil dg. jako ovulační krizi. Může být i jiný problém s provedenou inseminací - co to může znamenat s možným otěhotněním? (infekce, mimoděložní otěhotnění, event. shodou okolností ve stejnou dobu nějaká břišní příhoda a je vůbec možná taková okamžitá odezva organismu a znát odpověď - je možné podstoupit nějaké vyšetření pro přesnější stanovení dg.?)Budu schopna 5.den po výkonu odjet na 10denní fyzicky náročnou služební cestu?
Bolesti po inseminaci
(Diskuze k tématu Intrauterinní inseminace - IUI)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážená paní. Pokud při inseminaci pronikne větší množství spermií přímo do dutiny břišní může dojít k peritoneálnímu dráždění s projevy které popisujete. Většinou jsou však mírnější. Záleží také na tom, jakou technikou bylo sperma připraveno.
Dr Texl Sanatorium Helios
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Jaký režim mi tedy doporučujete - bolesti postupně ustupují, stále mám nezvykle vypouklé břicho a vadí mi to zejména při předklonu a otřesech, je nějaké další riziko zhoršení stavu? - mohu 5.den po zákroku odjet na fyzicky náročnou 10denní pracovní cestu (7 hodin aktivní svalové práce v mrazivém venkovním počasí denně s otřesy z dopadů na tvrdém sněhu a zvedání břemen) a jaká je možnost příp.otěhotnění z takového zákroku?
Děkuji za Vaši odpověď
![]() | Basic member |
Počet příspěvků: 119
Dobrý den,
bolestivá reakce na provednou inseminaci může mít různé důvody.Pokud bolesti začaly v krátké době po provedení inseminace, jako ve Vašem případě,jedná se velmi pravděpodobně o reakci na cizorodou bílkovinu obsaženou ve spermatu,tedy o alergickou reakci,která poté s různým zpožděním (latencí) odeznívá . Jedním z příznaků může být i zvýšená teplota.Pokud ale bolesti a zvýšená teplota přetrvávají,může se jednat i o zánět.K vyloučení zánětu pomohou krevní testy a samozřejmě vyšetření .Může se jednat i o ovulační bolesti a není vyloučená i jiná než gynekologická příčina. Všechny příčiny mohou snižovat pravděpodobnost otěhotnění,ale neměly by mít vliv na graviditu,když budete těhotná.Zda-li budete schopná absolvovat služební cestu,bude záležet na vývoji Vašeho zdravotního stavu.
S pozdravem
Dr.Kult
Sanatorium Pronatal