Zánět kyčle

(Diskuze k tématu Bolesti kyčle)

Zánět kyčle

Dobrý den,
minulý týden mi byla sdělena coxitida levé kyčle. Bolestí trpím již déle cca 3 měsíce. Nyní mám dodržovat klidový režim, analgetika. Bolest je stále stejná, jak mám postupovat dále, na koho se obrátit? Je mi 40 let a ráda bych si normálně došla na nákup a vycházku delší než 300 metrů. Děkuji Vindušková R.

23.11.2011 14:59

Probíhá odesílání formuláře

RE: Zánět kyčle

Dobrý den,

záleží na tom, jakého původu zánět kyčle (tedy koxitida) je a jak byla diagnóza stanovena. Záněty kloubů mohou být funkční z přetížení(sterilní zánět), infekční (bakteriální, virové) nebo také autoimunitní. Podle toho se terapie odvíjí. Určitě doporučuji znovu konzultovat průběh a výsledky indikované terapie v Vaším lékařem.

Mgr. Gabriela Černá

23.11.2011 19:32

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
tak to zatím nevím, pouze dle vyšetření: zvětšení kloubního pouzdra, synoviální klky, svědčí o probíhající nebo již proběhlé coxitidě.Jsem objednána k revmatologovi, dle krevních výsledků pozitivní na HLAB-27,
bolí mě nyní i ramenní klouby, stále se to na mě nějak stěhuje a jsem z toho docela nešťastná. Posune se to na revmatologii nějak dál, zjistí mi tam původ zánětů??? Děkuji Vindušková

25.11.2011 07:20

Dobrý den,

postup vyšetření je správný, určitě doporučuji navštívit revmatologa. Dle krevních výsledků i Vámi popisovaných obtíží by se mohlo jednat o revmatické onemocnění.

Mgr. Gabriela Černá

28.11.2011 07:46

Dobrý den,
zkuste celotělovou chladovou terapii(-130°C)-léčbu zánětu chladem v Kryocentru v Modřanech.

24.11.2011 13:22

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?